Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Iglesias contradiu el PSOE afirmant que s’ha de complir la derogació “íntegra” de la reforma laboral

|

- Publicitat -

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dijous en una entrevista a Catalunya Ràdio que independentment de la correcció que va fer el PSOE a última hora de la passada nit l’acord signat “entre els màxims responsables” dels grups del PSOE, Podem i Bildu per a la derogació “total” de la reforma laboral s’ha de complir. “Pactas sunt servantas, ha afirmat invocant el principi de dret civil que estableix que els contractes ‘estan per complir-se’. Iglesias ha recordat que l’acord d’investidura entre Podem i el PSOE “no parla de derogació parcial, sinó de derogació de la reforma laboral”. Per tant, “l’acord que es va signar aquest dimecres “per derogar íntegrament” la reforma “és l’acord” que s’ha de complir.

Iglesias també ha reaccionat al comunicat de la CEOE rebutjant l’acord. “A ningú li pot sorprendre que a la patronal desitjaria que governés el PP i Vox, però han d’entendre que hi ha una cosa que es diu sobirania popular i una de les claus perquè treballin les empreses és el consum”.

Publicitat

“Crec, amb tot el respecte a la CEOE i Cepime, que els grups parlamentaris són els representants de la sobirania popular, que estan allà perquè els han votat milions de persones, i en democràcia el poder legislatiu està al Parlament”.

Iglesias també ha apuntat que l’Ingrés Mínim Vital s’aprovarà abans de juny. “No sé si serà el 29 o el 30” però “ha de ser al maig”. “Estem treballant amb l’equip del Ministeri d’Inclusió alguns detalls i estem molt satisfets que per fi existeixi quelcom que ajudarà moltes famílies”, ha sentenciat.

Respecte a l’impost sobre les grans fortunes –a patrimonis superiors a 1 milió d’euros- Iglesias ha afirmat que portarà la proposta a la Comissió de Reconstrucció. Segons el líder de Podem “el patriotisme no té a veure amb les banderes, sinó amb els impostos” i ara cal “un esforç patriòtic” dels que mes tenen. “Estic convençut que el 95% dels que més tenen estan encantats de poder exercir el patriotisme”, ha afirmat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut