Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Iceta ja aplica els arguments del Gobierno contra Catalunya: “Negociarem dins la legalitat”

|

- Publicitat -

El ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, s’ha estrenat aquest dimarts a la sessió de control del Congrés defensant la determinació del seu govern a establir un diàleg “transparent i clar que s’ajusti a la legalitat” amb la Generalitat després del 14-F. Iceta ha recordat que a Catalunya hi ha un “problema” que cal resoldre a través de la via de l’entesa, i ha recordat que des que el govern del PSOE i Podem ocupa La Moncloa no hi ha hagut ni referèndums ni incompliments de la llei per part de la Generalitat. També ha demanat als grups de l’oposició que no convidin el seu govern a “prevaricar” aturant el procediment dels indults, perquè l’executiu està obligat a tramitar totes les peticions.

Iceta ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta de la líder de Cs, Inés Arrimadas, que ha afirmat que les prioritats del nou ministre de Política Territorial impliquen reprendre la “taula de xantatge” per abordar-hi “el mateix de sempre: el referèndum i els privilegis als presos”, fet que “implica que a la Generalitat estaran amb ERC”. “Això no és diàleg dins de la llei, sinó que només és escoltar els que salten la llei. Per a ells privilegis i per a la resta de ciutadans ma dura”, ha dit Arrimadas.

Publicitat

El primer secretari del PSC ha acusat la líder de Cs de ser dels polítics que es dediquen a “treure rendiment dels problemes”. Segons Iceta, “a Catalunya hi ha un problema, i no hi ha problema que no es resolgui a través del diàleg”, i per això el seu executiu està disposat a dialogar “dins de la llei”. “Des que hi ha un govern del PSOE i Podem no s’han fet ni consultes ni referèndums ni s’han aprovat lleis il·legals ni DUI, i això no és només mèrit nostre, però alguna cosa hi té a veure la disposició a afrontar els problemes i dialogar amb tothom”, ha dit.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia

Borràs li recorda que la manca d’execució

El ministre de Política Territorial ha rebatut també els arguments de la candidata de JxCat al Congrés, Laura Borràs, que ha ironitzat sobre el “federalisme” del PSOE i ha preguntat a Iceta “com pensa resoldre tots els incompliments que acumula l’Estat a Catalunya”. “Vostè sap que les inversions promeses que no arriben i els pressupostos i les inversions que no s’executen perjudiquen tots els catalans”.

Iceta ha respost que els pressupostos generals de l’Estat “compleixen amb Catalunya, les seves expectatives i necessitats”. “Vostè em diu que aquest govern és d’incompetents, però el que necessita és un interlocutor igualment compromès amb el diàleg”, ha afirmat. En aquest punt ha recordat que l’expresident de la Generalitat Quim Torra tenia “una estratègia de confrontació”. “Torra va dir que l’autonomia és el principal obstacle de la independència, mentre que per al PSC l’autonomia és el millor servei als ciutadans de Catalunya i de tot Espanya”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut