Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Iceta es contradiu: ara es mostra a favor d’una reforma del Codi Penal

|

- Publicitat -

Iceta ha qualificat de “necessària” la reforma del Codi Penal i ha argumentat que els delictes de sedició i rebel·lió no s’ajusten prou al que va passar a la tardor del 2017. El líder del PSC, que sempre s’ha mostrat a favor d’acatar la sentència i que no ha visitat als presos polítics, entra en una contradicció clara, donant suport ara a la reforma del Codi Penal que proposa el Gobierno

En referència a la reunió que van mantenir Quim Torra i Pedro Sánchez, Iceta ha instat a no renunciar als “avenços concrets” que inclou el document de 44 propostes del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en benefici d’un “futur incert”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Iceta ha assegurat que el govern espanyol té la voluntat de reformar el Codi Penal “com més aviat millor” tot i calcular que no serà en menys de 8 mesos. “Si hi ha un canvi legal que pot beneficiar una persona ja condemnada efectivament contribueix a resoldre el problema encara que la sentència sigui ferma”, ha afegit en referència als polítics condemnats.

Publicitat

En referència a la voluntat del president de la Generalitat, Quim Torra, de consultar els partits independentistes sobre el contingut de la reunió amb Sánchez, Iceta ha considerat que també podria consultar els polítics no independentistes que, segons ha afegit, són majoria i es podria fixar així una “posició de país”.

Pel que fa al document que Sánchez ha entregat a Torra sobre “avenços concrets”, Iceta ha instat l’executiu català a abordar aquestes qüestions perquè “els problemes més concrets que afecten la vida quotidiana tenen més possibilitats de ser resolts”. “Que l’espera del dia que tot ho arreglarà no ens privi de fer la feina en el terreny del concret de les coses que poden ajudar que la gent visqui millor”, ha conclòs.

Sobre les garanties del diàleg que demana Torra, el líder dels socialistes catalans ha respost que “les garanties que es poden tenir en un diàleg són que el que se segui a parlar tingui paraula i que es faci l’esforç per acostar posicions”.

Iceta assegura que en el diàleg entre governs no hi haurà mediació internacional i ha descartat una amnistia en considerar que seria una ‘tabula rasa’ de totes les decisions judicials. “És tant com dir que no va passar res”, ha afegit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut