Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Iceta justifica la repressió policial de Girona i Terrassa del 6-D

El líder socialista assegura que els Mossos garantiran "la seguretat" del 21-D

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s’ha mostrat indignat pels episodis d’aquest diumenge quan els CDR van tallar l’AP-7 i van obrir els peatges de l’autopista. “No pot ser que hi hagi talls a les carreteres durant 15 hores i els Mossos no actuïn”, ha dit. Iceta ha suggerit que la policia compleix ordres de Torra després que el president animi als CDR a actuar però, tot i això, justifica la repressió policial durant els fets del 6-D: “A Terrassa i Girona els Mossos van fer el que tocava”, ha conclòs.

“El president anima els radicals i quan ho fan es decideix no actuar”, ha afirmat. És per això que durant el ple d’aquest dimarts el grup dels socialistes demanaran explicacions al president. Així com demanar que es garanteixi la “seguretat” durant el proper 21-D, data en la qual el Consell de Ministres espanyol es reuneix a Barcelona i l’olla de les convocatòries ja bull.

Publicitat

La solució, però, segons el líder socialista, no és enviar reforços de la policia estatal a Catalunya sinó deixar que els més de 16.000 Mossos “puguin actuar”. Tot i això, Iceta descarta un nou 155 però insta a Torra a “fer una trobada institucional” amb Sánchez aquell mateix dia, “si no es troben, serà responsabilitat seva”.

 

 

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut