Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Gustavo Petro, favorable al dret a decidir de Catalunya, ja és el nou president de Colòmbia

El nou president electe va ser assessorat per l’empresari represaliat Xavier Vendrell

Àlex Huguet 20/06/2022
FILE PHOTO: Colombian left-wing presidential candidate Gustavo Petro reacts during a meeting with persons with disabilities, ahead of the second round of the presidential election in Bogota, Colombia June 8, 2022. REUTERS/Luisa Gonzalez/File Photo

El nou president de Colòmbia, Gustavo Petro, ha aconseguit una fita històrica aconseguint que l’esquerra s’imposi a les eleccions del país. L’exguerriller ha obtingut el 50,5% dels vots, imposant-se a Rodolfo Hernández i la seva obsessió amb Hitler.

Però Petro també té un estret vincle amb Catalunya i l’independentisme, ja que va viure de prop l’1-O, del qual va ser observador internacional, i es va assegurar de denunciar la violència policial que es va viure aquella tardor. De fet, part del seu ascens polític és gràcies a Xavier Vendrell, un dels empresaris independentistes represaliats i perseguits per la justícia espanyola. Petro també va donar suport a l’exdiputat d’ERC quan va ser detingut: “El seu delicte és ajudar a la independència de Catalunya”.