Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El candidat de l’esquerra a Colòmbia guanya la primera volta assessorat per un independentista represaliat

|

- Publicitat -

L’octubre del 2020 es duia a terme una operació policial que va incloure detencions a tort i a dret d’empresaris vinculats a l’independentisme, un dels molts escàndols persecutoris que han tingut les clavegueres de l’estat com a protagonistes. L’empresari i exdiputat d’ERC, Xavier Vendrell va ser una de les detencions més sonades, i un cop va haver declarat, va assegurar que les acusacions contra ell eren totalment “infundades”.

Abans de la seva detenció, però, l’exconseller va ser una de les peces clau pel candidat de l’esquerra de Colòmbia, Gustavo Petro, per escalar posicions i aconseguir vots. En una entrevista el 2018 ja va assegurar que les seves recomanacions estratègiques van servir a Petro per desemmascarar les males praxis d’altres líders polítics colombians. I aquest diumenge, Petro va guanyar la primera volta de les eleccions, havent estat a punt d’obtenir la presidència per primer cop a la història. Com que va tenir el 40% dels vots, ara dependrà d’una segona volta per arribar a la Casa de Nariño, i el camí no serà fàcil pels rivals polítics als quals s’haurà d’enfrontar, però el que és innegable és la seva trajectòria clarament ascendent, en part gràcies a Xavier Vendrell.

Publicitat

De fet, va ser el mateix Petro que va donar suport a Vendrell durant la seva detenció, manifestant que “el seu delicte és ajudar a la independència de Catalunya”.

Et pot interessar  Aragonès assegura que la seva continuïtat com a president és la millor garantia per reforçar la taula de diàleg
Publicitat

Opinió

Minut a Minut