Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Guanyem Badalona demana a Aragonès que “tuteli” l’ajuntament fins a “treure’l de la paràlisi”

|

- Publicitat -

El grup de Guanyem Badalona en Comú ha reclamat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que “tuteli temporalment” l’ajuntament de Badalona –ara en mans del socialista Rubén Guijarro- fins a “treure la maquinària municipal de la paràlisi”. La formació ha aprofitat aquest dissabte la visita institucional d’Aragonès a la població per entregar-li una carta amb la petició. “Badalona es troba en una situació d’emergència social i, alhora, el consistori viu una situació de paràlisi que afecta cada vegada més àmbits dels serveis a la ciutadania”, ha apuntat la portaveu de Guanyem Badalona, Nora San Sebastián, que ha afirmat que la despesa pública per habitant de Badalona “és de les més baixes de Catalunya”.

La missiva al president Aragonès, signada per tots els regidors de Guanyem Badalona, parla d’una situació “d’emergència social” a la ciutat del Barcelonès, amb barris “amb els indicadors més greus del país”. “Hi ha un alt índex de desnonaments, talls de llum continuats i una manca alarmant d’un parc d’habitatge públic”, ha assegurat la formació presidida per Toni Flores, que també parla d’un “dèficit històric” d’inversions en infraestructures i els efectes d’una autopista que fractura la ciutat. “La inestabilitat política i el govern del PP han impossibilitat la necessària modernització d’un aparell administratiu de l’Ajuntament que ha de permetre donar resposta amb eficàcia a la ciutadania”, ha afirmat Guanyem Badalona.

Publicitat

“En són exemple els serveis socials molt infradotats en recursos humans i sense cartera de serveis, la biblioteca de Can Casacuberta que continua tancada al públic després de dos anys o la manca de Servei d’Atenció Integral LGBTI, incomplint la llei 14/2015 aprovada al Parlament”, ha enumerat el partit, que també alerta del “creixement del populisme de dretes” a Badalona a través del Partit Popular. “Un populisme irrellevant a la resta Catalunya, però que aquí fomenta l’odi i la fractura social”, ha criticat Guanyem Badalona. “I també denunciem la impossibilitat per part de les forces d’esquerra republicanes de conformar un govern fort i estable amb majoria absoluta”, han conclòs.

Et pot interessar  Detenen un home al centre comercial Màgic de Badalona després de trencar els vidres d'un establiment amb una destral

De fet, Guanyem Badalona ha tornat a insistir que supedita l’aprovació del pressupost municipal a la seva entrada al govern de Guijarro: “Hi ha ara un govern en minoria que li manca força i pluralitat”.

Albiol: “Ells també són culpables per regalar l’alcaldia al PSC”
L’exalcalde i líder del PP de Badalona, Xavier García Albiol, no ha tardat a contestar la petició de Guanyem Badalona i ha qualificat de “desfeta” la moció de censura que el va desallotjar de l’alcaldia fa tres mesos, a l’octubre del 2021. “Que avui la CUP demani al president de la Generalitat la intervenció de l’ajuntament perquè és un caos, està paralitzat i no hi ha lideratge és la mostra més evident del fracàs de la moció de censura”, ha etzibat Albiol. “Ells també són culpables per regalar l’alcaldia al PSC”, ha afegit l’exalcalde.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut