Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Grup de suport a Eulàlia Reguant pel judici per no contestar les preguntes de Vox a la vista de l’1-O

|

- Publicitat -

‘Ferma contra el feixisme’ és el nom del grup de suport a la diputada de la CUP Eulàlia Reguant davant del judici que haurà d’afrontar al Tribunal Suprem per haver-se negat a contestar les preguntes de Vox durant la vista contra els líders de l’1-O. Els cupaires han presentat la iniciativa aquest dimarts davant del mercat de Sant Antoni de Barcelona, al barri de la diputada. Reguant s’enfronta a sis mesos de presó. La portaveu del grup, Núria Morell, ha reclamat “plantar cara a una extrema dreta masclista i xenòfoba que nega sistemàticament els drets més essencials”. També ha fet una crida per “evitar” que “l’extrema dreta marqui el ritme” de l’Estat en la “voluntat d’anul·lar l’independentisme a través dels processos judicials”.

Montserrat Vinyets, diputada de la CUP i advocada, ha exigit la nul·litat del judici argumentant que ni tribunal ni fiscalia són competents en el cas per la condició de diputada de Reguant. Vinyets ha considerat el fet “completament irregular”.

Publicitat

També ha al·legat que no es pot sancionar dues vegades per la mateixa conducta i en aquest sentit ha recordat que la Sala Segona del Tribunal Suprem ja va interposar una correcció disciplinària en forma de multa a Antonio Baños i Eulàlia Reguant, l’any 2019, “fet que va descartar que l’acció duta a terme per l’acusada pogués ser constitutiva de delicte”.

‘Ferma contra el feixisme’ ha fet una crida al conjunt dels moviments antifeixista, antiracista, feminista i veïnal perquè s’utilitzi el cas de Reguant com a “eina col·lectiva per denunciar i combatre l’extrema dreta i Vox”.

El primer acte de suport a la cupaire serà aquest diumenge 16 de gener en el marc de la Festa Major de Sant Antoni de Barcelona a la cruïlla del carrer Rocafort amb Tamarit. Entre d’altres hi participaran Iolanda Fresnillo, Gabriela Serra i Montserrat Vinyets.

Et pot interessar  El govern espanyol amenaça amb recursos al TC contra les lleis de memòria històrica dels governs del PP i Vox
Publicitat

Opinió

Minut a Minut