Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

GREU | Dos agents de la Guàrdia Civil van intentar atropellar manifestants contra el macroprojecte eòlic a l’Albera

La CUP Girona demana explicacions a Interior i l'insta a investigar els fets

|

- Publicitat -

La CUP ha demanat explicacions a la Conselleria d’Interior sobre els fets relatius al passat 6 de desembre, quan dos presumptes agents de la Guàrdia Civil espanyola van intentar atropellar una quarantena de persones que tallaven els accessos a Sant Climent Sescebes i l’Escala (Alt Empordà).

Els manifestants protestaven el passat 6 de desembre contra el macroprojecte eòlic que es pretén construir a l’Albera quan un cotxe amb dos ocupants dins, que van identificar-se com guàrdies civils, van intentar atropellar-los, causant moments de tensió i pànic entre els manifestants. A causa de l’envestida del cotxe, una persona va caure a terra, i un home va haver de saltar sobre el capó per evitar el cop. Els Mossos d’Esquadra, que estaven presents durant l’incident, ja que vigilaven el tall informatiu dels manifestants, van deixar marxar impunement els dos guàrdies civils, malgrat la gravetat de la situació provocada.

Publicitat

Davant aquests terribles fets, que no han estat respostos per part de la conselleria d’Interior, el diputat de la CUP de comarques gironines Dani Cornellà ha formulat una sèrie de preguntes dirigides a Joan Ignasi Elena, com a responsable d’Interior que és. Així, Cornellà pregunta si la patrulla dels Mossos d’Esquadra present a l’acte i que va poder visualitzar l’incident ha presentat denúncia d’ofici als jutjats per un fet tan greu; alhora, pregunta si s’ha obert una investigació per aclarir l’actuació dels Mossos i dels guàrdies civils.

Finalment, també demana de forma explícita si Interior considera que un intent d’atropellament a manifestants durant una protesta, i posterior fuga, constitueix o no un delicte.

 

Et pot interessar  La CUP planteja ampliar el parc públic d'habitatge amb més de 400.000 pisos buits i de "megatenidors"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut