Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Graupera, sobre la intervenció de Maragall al Círculo Ecuestre: “Passant-se al castellà devalua l’idioma que distingeix Barcelona davant del món”

El discurs en castellà de l'alcaldable d'ERC aixeca polseguera entre l'esfera política municipal

|

- Publicitat -

El discurs de l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, al Círculo Ecuestre en un dinar-col·loqui amb empresaris alemanys ha aixecat polseguera entre l’esfera política municipal i l’independentisme militant. El candidat republicà va fer el discurs en castellà -a petició de l’empresari que coorganitzava l’acte-, i aquest fet no ha agradat a part del republicanisme. Un dels candidats que ho ha constatat és Jordi Graupera, guanyador de les Primàries i líder de Barcelona és Capital, que ha assegurat que, entenent que “la llengua és un mercat”, fer el discurs en castellà és devaluar l’idioma “perquè el català és la llengua que per ella mateixa situa la ciutat al món”.

Segons el filòsof, ha estat un gest submís allà on caldria fermesa”. Graupera ha assegurat en una piulada de Twitter que és inapropiat que Maragall assisteixi al Círculo Ecuestre i parli en castellà mentre “critica Manuel Valls i defensa un pacte postelectoral amb Ada Colau” perquè “transmet la sensació que a ERC creuen que l’alcalde de Barcelona es decideix en aquest cercle de poder” com és el Círculo Ecuestre, el club privat i exclusiu on només hi assisteixen personalitats influents.

Publicitat

De fet, aquesta és la segona polèmica que viu el club amb el republicanisme. L’acte ha estat coorganitzat per l’Associació de Directius de Parla Alemanya, a la qual pertany Karl Jacobi, el mateix empresari que fa gairebé un any va escridassar al president del Parlament, Roger Torrent, i va etzibar que “tots els polítics independentistes haurien d’anar a la presó” i que té la intenció de presentar la seva candidatura per l’alcaldia de Barcelona, també.

L’equip de l’alcaldable d’ERC, que ha lamentat les acusacions, ha assegurat que Maragall va ser contundent en molts aspectes del discurs. L’alcaldable va insistir que veu “possibilitats” d’establir acords tant “a la dreta com a l’esquerra”, malgrat que ha remarcat que existeix una “distància crítica absoluta” entre ell i l’alcaldessa.

Et pot interessar  Aragonès treu ferro a l'acord sobre el Hard Rock i afirma que només "actualitzava característiques tècniques"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut