Dimarts, 20 d'Agost de 2019 - Edició 390
La República

Maragall insisteix amb Colau: “Hi ha una eventual capacitat d’establir objectius compartits”

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha tornat a insistir aquest dimarts a un possible pacte amb Ada Colau després de les eleccions. “Hi ha una eventual […]

Avatar
Agències 05/02/2019
El candidat a l'alcaldia de Barcelona d'ERC, Ernest Maragall, abans de la seva intervenció per explicar el seu projecte per a la ciutat. 10/12/2018. Horitzontal.

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha tornat a insistir aquest dimarts a un possible pacte amb Ada Colau després de les eleccions. “Hi ha una eventual capacitat d’establir objectius compartits”, ha apuntat. A banda de BComú, el candidat d’ERC també ha dit que veu “possibilitats” d’arribar a acords “de país i de ciutat” amb el PDeCAT. En una conferència al Círculo Ecuestre, Maragall ha assegurat que “afortunadament Manuel Valls no té cap possibilitat d’arribar a l’alcaldia”. El candidat d’ERC ha reconegut que “s’han d’anar preparant acords” perquè cap candidatura tindrà majoria absoluta. “El pitjor que podria passar és que es reproduís una situació d’inestabilitat, necessitem un govern estable”, ha reclamat.

Maragall ha insistit que veu “possibilitats” d’establir acords tant “a la dreta com a l’esquerra”, malgrat que ha remarcat que existeix una “distància crítica absoluta” entre ell i l’alcaldessa. El candidat d’ERC ha criticat la concepció de Barcelona com una “ciutat mercat i franquiciada” i ha defensat davant dels empresaris la regulació del mercat en matèries com l’habitatge.

El candidat d’ERC a l’alcaldia ha reivindicat Barcelona com a “subjecte polític” i ha demanat que Barcelona exerceixi un “lideratge compartit” conjuntament amb altres ciutats europees. “Ha de prendre la iniciativa política”, ha reclamat. A més, ha subratllat que “l’àmbit de governança” de Barcelona ha de ser l’àrea metropolitana.

Demana evitar que “la cultura de l’extrema dreta s’instal·li a Barcelona”

Maragall ha fet una crida a evitar que “la cultura de l’extrema dreta s’instal·li a Barcelona”. “És la nostra primera obligació”, ha dit dirigint-se als empresaris. Sobre aquesta qüestió, el candidat d’ERC ha alertat que les reiterades afirmacions d’alguns candidats sobre la inseguretat a la ciutat poden contribuir a fer emergir la “cultura de l’extrema dreta” a Barcelona.

En aquest sentit, ha defensat que la inseguretat no només es pot resoldre amb més presència policial. “Si creuen que es resol amb més Guàrdia Urbana, s’equivoquen greument, enganyen i fan demagògia”, ha apuntat. El candidat d’ERC ha demanat que s’abordi tant la qüestió de la seguretat com la del ‘top manta’ amb “seriositat” i ha defensat l’aplicació de polítiques socials i educatives per fer-hi front.

Finalment, Maragall ha defensat que la seva candidatura es dirigeix “a la majoria” de la població, als quals s’adreçarà “en termes de prosperitat i creixement”. En aquesta línia, el candidat d’ERC ha reivindicat que els “èxits” de la ciutat han de repercutir en la majoria dels ciutadans i ha plantejat repensar la fiscalitat, cosa que ha matisat que no ha d’implicar necessàriament que s’hagin de pagar més impostos.

El candidat a l’alcaldia també ha proposat establir un salari mínim a Barcelona, ha reivindicat la regulació del mercat de l’habitatge per facilitar-ne l’accés i la necessitat de regular l’economia digital. L’objectiu de la seva candidatura, segons ha explicat, és “retornar l’Ajuntament a la ciutat i la ciutat a les persones”.

Relacionats