Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Grau promet una “auditoria tècnica i política” al Govern de Colau si guanya

Els diners dels quals disposa l'Ajuntament de Barcelona "s'apliquen capritxosament i molt lluny de les expectatives de retorn social que es prometen" ha assegurat Grau

|

- Publicitat -

La candidata de Ciutadans a Barcelona, Anna Grau, acusa el Govern municipal de Colau d’haver gastat diners a finançar “entitats amigues” i a “pagar actes de propaganda”. Per aquest motiu, durant la roda de premsa que l’alcaldable de Cs ha ofert aquest dimarts, 16 de maig, Grau ha anunciat que si és escollida farà una “auditoria tècnica i política” per saber en què ha gastat diners l’executiu de Colau els darrers mandats.

Els diners dels quals disposa l’Ajuntament de Barcelona “s’apliquen capritxosament i molt lluny de les expectatives de retorn social que es prometen” ha assegurat Grau des de la seu de l’ACN. A la vegada, l’alcaldable lliberal també ha carregat contra la resposta que va rebre per part del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, respecte a les ocupacions, acusant tant el Govern com l’Ajuntament de fer “narrativa de campanya” en lloc de solucionar la problemàtica. Elena, per la seva banda, acusava Cs de fer d’altaveu de l’extrema dreta amb actuacions com la de la setmana passada a la plaça de la Bonanova.

Publicitat

D’altra banda, la candidata de Cs ha denunciat que el seu partit ha patit “pressions molt fortes” de “lobbies” per plegar-se i anar en coalició amb altres partits polítics. Grau ha assenyalat directament el PP, Valents i Vox, demanant-los establir “límits democràtics i ètics”. “A la política municipal ara mateix hi ha un embús, una obstrucció intestinal de mentides que necessitem aplicar una bona lavativa, i és el primer que haurem de fer”, ha manifestat Grau. De fet, ha assegurat que els partits de l’Ajuntament de Barcelona han d’acostumar-se a “dir la veritat”. “Hi ha molts candidats que no passarien el detector de mentides“, ha ironitzat abans de proposar “un polígraf” a la política de la ciutat.

Et pot interessar  Llibres i roses omplen de nou la Rambla de Barcelona per Sant Jordi: "És una tradició i s'hauria de fer sempre"

Preguntada per altres assumptes relacionats amb la campanya, Grau s’ha referit també a la impossibilitat de desfer les “superilles” desplegades, una proposta de candidats com ara Xavier Trias o Jaume Collboni. La candidata ha assegurat que això suposaria un sobrecost excessiu, i ha defensat que els candidats han de dir la veritat sobre el que és viable fer, i el que no. Tot i això, ha apostat per no fer cap superilla més i aplicar un pla d’urbanisme i mobilitat “de rescat”.

En qüestions de fiscalitat, la candidata ha criticat el “piranyisme fiscal” de l’administració barcelonina, carregant especialment contra les pujades de taxes que es van aplicar just abans de la pandèmia. “Volem abaixar la pressió fiscal, auditar-la”, ha suggerit la candidata liberal. D’altra banda, ha alertat de la “despesa inútil” d’un govern municipal que, a parer seu, “malgasta” i destina recursos a “mantenir xarxes clientelars”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut