Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Elena acusa Cs de fer “d’altaveu de l’extrema dreta” i l’insta a deixar d’instrumentalitzar la Bonanova per guanyar vots

El conseller replica a Grau que ella hauria de saber que un desallotjament només el pot ordenar un jutge

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha acusat la candidata de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, Anna Grau, de fer “d’altaveu de l’extrema dreta” i l’ha instat a deixar d’instrumentalitzar les dues cases okupades a la Bonanova per “esgarrapar quatre vots”. En una carta en resposta a una missiva prèvia de Grau, Elena li ha replicat que ella hauria de saber que un desallotjament només el pot ordenar un jutge. El conseller li ha retret que hagi actuat “acompanyada d’un grupuscle d’extrema dreta que, sota la disfressa d’empresa de seguretat, es va manifestar dijous amb insults contra els representants polítics i proclames de l’Alemanya dels anys 30”.

Publicitat

“Mesuri millor les seves paraules quan parla de la decisió política de mantenir ocupats els dos edificis”, ha continuat Elena, tot remarcant que els Mossos “no ordenen ni decideixen fer desallotjaments”.

Alhora, li ha recordat que comerciants i veïns han dit que no hi havia conflicte amb els okupes, i han denunciat que la situació de tensió l’havien generat partits polítics com Cs, “intentant imposar un relat de campanya que girés entorn a l’okupació per esgarrapar quatre vots”.

Elena ha qualificat el dispositiu policial d’”èxit” i ha remarcat que “va evitar qualsevol tipus d’incident malgrat el clima de tensió”. L’objectiu, ha dit, va ser posar al centre la seguretat dels veïns, posant per davant el diàleg a la intervenció policial i deixant clar que no es permetria que Desokupa actués. “Sospito amb tristesa que vostès no van prioritzar en cap moment la seguretat dels veïns”, ha afegit.

“Li demano que deixin d’instrumentalitzar un debat tan seriós com la seguretat, que ha d’anar absolutament al marge dels interessos partidistes. Actuïn com a partit responsable i deixin de fer d’altaveu de l’extrema dreta”, ha conclòs.

Et pot interessar  Borràs: "Treballem per frenar discursos d'odi i l'avenç de l'extrema dreta perquè no es vulnerin més drets de les dones"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió