Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Gonzàlez-Cambray defensa “una formació genèrica i transversal amb més valors”

Creu que el nou batxillerat haurà de ser més competencial i no servir només per preparar les PAU

Agències 09/06/2021
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a l'escola d'Almenar, amb el director del centre i dos alumnes. Precisament ell va anar a escola en aquest municipi del Segrià.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha subratllat que el nou batxillerat haurà de ser més competencial i no servir només per preparar les PAU. “Volem que els alumnes puguin superar un examen però també volem que tinguin una formació genèrica i transversal amb més valors”, ha dit. Per això, ha afegit, des del departament estan treballant un nou currículum per al curs 2022-23 “amb un ensenyament molt més flexible perquè cada alumne doni el millor d’ell mateix”. Cambray ho ha dit després d’inaugurar oficialment la nova escola d’Almenar (Segrià), on ha aprofitat per celebrar que s’hagi pogut fer en un any “difícil” marcat per la pandèmia i s’ha compromès a inaugurar més escoles, com la d’Albesa (Noguera), llargament reivindicada.

La inauguració oficial del nou edifici de l’escola d’Almenar ha estat el primer acte oficial com a conseller d’Educació de Josep Gonzàlez-Cambray i “no ha estat casual”, tal com ell mateix ha reconegut. El conseller ha recordat el seu pas com a alumne per l’escola d’Almenar on ha assegurat que es va “formar com a persona”. “Vaig escollir Almenar conscientment pels meus orígens lleidatans i per haver-me format aquí”, ha explicat. En aquest sentit, ha afirmat que l’escola no tornarà a ser la d’abans de la pandèmia i ha posat en valor “la resiliència de mestres, alumnat i professorat davant d’una pandèmia que ha colpejat tothom”. Gonzàlez-Cambray també ha destacat el treball en equip com a recepta per construir un sistema educatiu de qualitat.

L’escola d’Almenar té 252 alumnes matriculats entre P3 i 6è de primària i una plantilla de 21 mestres. El nou edifici inaugurat aquest dimecres va suposar una inversió del Departament d’Educació de 3.400.000 euros, i es va construir entre el 2018 i el 2020. Durant l’acte s’ha descobert la placa inaugural commemorativa i hi ha hagut parlaments de Cambray, del director del centre i de l’alcaldessa del municipi així com unes paraules de dos alumnes de sisè de primària en representació de tot l’alumnat del centre. Prèviament, el titular d’Educació s’ha desplaçat a El Poal, on ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcalde Rafel Panadés. Gonzàlez-Cambray ha mantingut una trobada amb l’equip directiu de l’Escola El Roser-ZER Plaurcén, una escola rural amb 44 alumnes matriculats d’educació infantil i primària i una plantilla de 4 mestres fixes i 4 especialistes itinerants. Cambray s’ha compromès a no tancar cap escola bressol rural per motius econòmics. “Queda clar que les escoles rurals són una necessitat i hem d’estar al costat dels petits municipis perquè l’escola fa poble”, ha dit.