Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

Giró expressa la voluntat d’afiliar-se finalment a Junts: “És el més honest i conseqüent”

|

- Publicitat -

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha reafirmat el seu compromís amb Junts per Catalunya i ha mostrat la voluntat d’afiliar-se a la formació. “La meva etapa política, duri el que duri, vull que estigui marcada per l’honestedat política, i crec que el més honest i conseqüent és afiliar-m’hi. No hi ha cap data, però algun dia ho faré”, ha assegurat Giró en una entrevista dominical a ‘El Punt Avui’. “A mi em van nomenar conseller d’Economia a proposta de Junts, represento Junts al govern i assisteixo al consell nacional de Junts. Per tant, substancialment, ja soc de Junts”, ha recordat el titular d’Economia, que ha tornat a mostrar el seus dubtes sobre la taula de diàleg: “No hi ha taula entre governs que permeti resoldre el conflicte”.

“Pedro Sánchez està massa pendent dels tacticismes”

Publicitat

“Quan es va començar a parlar de la taula de diàleg i de quines persones hi anirien de Junts, vaig trucar al secretari general de Junts per dir-li que jo no volia ser-hi”, ha apuntat Giró. “A Catalunya volem un referèndum i l’amnistia, no volem imposar la independència a ningú, el que volem és votar i comptar-nos. Això ho haurien de negociar persones destacades i rellevants dels partits”, s’ha mostrat partidari el titular d’Economia i Hisenda. Sobre la negociació del nou model de finançament, Giró també hi veu més ombres que llums. “No deixa de ser una aposta política que el govern actual de Pedro Sánchez no veig capaç ni amb autoritat per fer-la”, ha reflexionat en veu alta el conseller.

“Està massa pendent dels tacticismes, del màrqueting polític, i no de fer política amb majúscules, malauradament”, ha censurat Giró, que ha avançat que aquest dilluns contestaran la proposta tècnica que parlava de població ajustada enviada pel Ministeri d’Hisenda. “Curiosament, en aquest paper tècnic tampoc ens diuen cap dels elements que ens interessen a nosaltres, sobre l’orografia de Catalunya –tot ho plantegen com si fos una meseta–, ni sobre el pes real de la població”, ha ironitzat el titular d’Economia. “Per barrejar-ho i no posar el pes de la població ni del PIB en diuen població ajustada, que al final és per primar altres comunitats”, ha criticat Giró.

Et pot interessar  ERC proposa formalment un cara a cara presencial entre Aragonès i Puigdemont "on sigui"

La Caixa i Criteria: “Marxar va ser gratis i tornar no ho seria”

Sobre un possible retorn de la seu social de La Caixa i Criteria a Catalunya, el conseller d’Economia s’ha mostrat escèptic. “Hi havia incentius perquè marxessin, i és molt difícil que tornin. Marxar va ser gratis i tornar no ho seria”, ha afirmat Giró, que igualment confia poc en un aval d’última hora dels bancs a les fiances del Tribunal de Comptes a 34 ex alts càrrecs de la Generalitat. “La paradoxa és que són massa pocs diners per arriscar-se. Hi ha massa poc a guanyar per arriscar-se en un tema que Madrid ha polititzat” ha lamentat el titular d’Economia. “Era un tema purament de preservar la presumpció d’innocència i no és un tema en què hi hagi molt a guanyar. I, d’altra banda, en aquest moment no tenim cap banc amb seu a Catalunya, i això tampoc hi ajuda”, ha conclòs Giró.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut