Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Giró diu ara que la candidatura dels Jocs d’Hivern “té el suport de la majoria”, a pesar de les mostres de rebuig

|

- Publicitat -

El conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, ha expressat aquest divendres el seu desig que la candidatura de Jocs d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030 pugui tirar endavant, atès que, segons ell, es tracta d’un projecte “sostenible” que contribueix a l’equilibri territorial i a la dinamització econòmica i comercial del Pirineu.

Tot i la polèmica que desperta el projecte, ha afirmat que “té el suport de la majoria del territori i que no vulnera cap llei urbanística ni d’espais naturals”. Com vam explicar a La República, més de 40 personalitats del Pirineu van impulsar un manifest contra la candidatura dels JJOO i posteriorment s’hi van adherir Quim Torra i Lluís Llach.

Publicitat

“El Pirineu mereix la mateixa oportunitat que va tenir Barcelona el 1992”, argumenta Giró. Així mateix, ha explicat que els comptes per a l’any 2022 preveuen invertir 44,1 milions d’euros a les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran, una xifra que, ha dit, supera en un 3,7% la inversió prevista en el darrer pressupost i “suposa un augment del 83% respecte a la mitjana dels darrers cinc anys”.

A més, ha comentat que la inversió per habitant s’enfila fins als 611 euros i se situa per sobre del doble de la mitjana al país, raó per la qual el conseller ha afirmat: “Estem en la bona línia per recuperar les passes que en alguns moments de la història recent no es van fer amb la valentia i la velocitat que mereixia aquest territori, que suposa el 46% de la superfície de Catalunya”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut