Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Giró assegura que l’Estat espolia 18.000 MEUR a Catalunya cada any

El conseller d’Economia i Hisenda ha estat crític amb la falta de transparència de l’Estat, que no comunica les xifres que permetrien conèixer el dèficit fiscal de Catalunya. Giró ha defensat que l’infrafinançament de Catalunya “és un llast que tenim tots” i ha afirmat que tots els catalans haurien d’oposar-s’hi

Redacció 28/09/2021

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha afirmat que l’Estat “ja no ens dona les xifres per poder calcular el dèficit fiscal que Catalunya arrossega any, rere any”.

Giró ha considerat que el fet que Catalunya estigui infrafinançada “és un llast que tenim tots”, ja que a parer seu hauria de ser una reivindicació de tots els catalans. “Són uns diners que ens pertocaria tenir, i administrar, i que no tenim”.

Per aquest motiu ha estat crític, tant amb el fet que l’Estat no sigui transparent i no esclareixi quins els seus incompliments amb Catalunya, com amb el fet que hi hagi un infrafinançament de 18.000 milions d’euros.

El secretari de difusió de la Generalitat, Jofre Llombart, ha fet una piulada en què comentava les xifres de Giró i en la qual ha subratllat que cada ciutadà “voti el que voti” hauria de rebre 2.379 euros més.