Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Giró assegura que l’Estat espolia 18.000 MEUR a Catalunya cada any

|

- Publicitat -

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha afirmat que l’Estat “ja no ens dona les xifres per poder calcular el dèficit fiscal que Catalunya arrossega any, rere any”.

Giró ha considerat que el fet que Catalunya estigui infrafinançada “és un llast que tenim tots”, ja que a parer seu hauria de ser una reivindicació de tots els catalans. “Són uns diners que ens pertocaria tenir, i administrar, i que no tenim”.

Publicitat

Per aquest motiu ha estat crític, tant amb el fet que l’Estat no sigui transparent i no esclareixi quins els seus incompliments amb Catalunya, com amb el fet que hi hagi un infrafinançament de 18.000 milions d’euros.

El secretari de difusió de la Generalitat, Jofre Llombart, ha fet una piulada en què comentava les xifres de Giró i en la qual ha subratllat que cada ciutadà “voti el que voti” hauria de rebre 2.379 euros més.

Et pot interessar  La proposta de finançament singular del Govern per a Catalunya: recaptar el 100% dels impostos per tenir “la clau de la caixa” d’uns 52.000 milions anuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut