Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Giró alerta de les intencions del Tribunal de Cuentas: “Pretén fer por als servidors públics que fan accions legítimes”

|

- Publicitat -

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha assegurat aquest divendres que el Tribunal de Cuentas, a més de voler “arruïnar” una trentena d’exalts càrrecs dels últims governs, també pretén “fer por” als servidors públics actuals o del futur que facin una “acció exterior legítima”. “Busquen dir: ‘vigileu, que això pot passar a més gent”, ha dit Giró a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’. El conseller ha avisat que jugarà “totes les pilotes d’aquest partit” per defensar “tots els servidors públics encausats i tots els que en el futur potser ho estaran”. Giró ha lamentat que el Tribunal de Cuentas amenaci amb una “forma de repressió subtil però eficaç com la por” i ha reiterat que el decret que empara els avals “és legal i plenament vigent”.

Giró, que ja va anunciar dijous que el Govern recorrerà la decisió del Tribunal de Cuentas de rebutjar els avals de l’ICF, ha afirmat que “ni el Tribunal Constitucional ni cap altra instància judicial” han impugnat el decret que els contempla.

Publicitat

En aquest sentit, ha criticat que els responsables del Tribunal de Cuentas són “funcionaris de lliure designació política”, i tenen el mandat caducat. “Just abans de marxar fan aquest informe. Qualsevol persona que escolti la descripció dels fets en pot treure la conclusió”, ha afirmat.

Giró ha reiterat que el Tribunal de Cuentas ha pres “una decisió política de venjança” que suposa un “escàndol en un país democràtic”. El conseller ha insistit que seguiran treballant amb els bancs per si algun decideix canviar d’opinió i oferir un aval. En aquesta línia, ha lamentat que actualment no hi hagi entitats bancàries amb seu a Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut