Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Generalitat i Estat posaran damunt la taula l’execució de les inversions

|

- Publicitat -

El Govern i la Moncloa abordaran l’execució de les inversions prevista als pressupostos de l’Estat a la propera reunió ja prevista de la comissió bilateral d’infraestructures. Així ho han confirmat fonts de la Vicepresidència de la Generalitat i del Ministeri de Transports, després de la reunió d’aquest dimecres entre el president del Govern, Pere Aragonès; el vicepresident, Jordi Puigneró; i la ministra Raquel Sánchez, a Barcelona. Puigneró no preveu assistir a aquesta propera reunió bilateral i hi enviarà perfils tècnics. Al seu torn, el ministeri de Sánchez espera que la trobada serveixi per “avançar en l’impuls” de les inversions, “superar les dificultats” i “accelerar” el desenvolupament de les obres en marxa.

Tot i això, hi ha un entremat darrera la posada en escena. A dia d’avui, ja existeix un acord entre ERC i el Gobierno, -previ a la reunió-.

Publicitat

A més, s’està duent a terme un gran incompliment en la clàusula d’execució d’inversions que van acordar en els pressupostos de l’any 2021. Concretament, una clàusula es denomina com a “garantia d’execució d’inversions a Catalunya”. Així doncs, s’havia d’incloure una disposició addicional en la Llei de pressupostos generals de l’Estat, titulada: “Seguiment de les inversions a Catalunya”.

Tot i això, l’incompliment de la clàusula és evident i així ho detallen les dades que s’han fet públiques aquesta setmana: L’Estat va executar un 35,8% de les inversions pressupostades a Catalunya l’any 2021, fins als 740 milions d’euros, a Madrid la xifra es va elevar un 184% per sobre del previst, fins als 2.086 milions d’euros.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut