Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Geis evidencia la manipulació i les mentides de Ciudadanos amb l’idioma en les PAU

|

- Publicitat -

La consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat, Gemma Geis, ha acusat Cs de voler crear un problema “absolutament fals” amb el debat que s’ha plantejat en relació amb l’idioma de les proves d’accés a la universitat (PAU) de la setmana passada.

Ho ha dit aquest dijous després d’una interpel·lació del diputat de Cs Nacho Martín Blanco, en la qual exigia a Geis mantenir un debat sobre la llengua i la immersió lingüística “que tant perjudica els nens i la convivència a Catalunya”.

Publicitat

Per Blanco, el Govern ha protagonitzat una espiral de silenci a l’hora de garantir l’oferta de la selectivitat en dos idiomes, i Geis li ha retret que revifi un problema que al seu parer no existia, i de fer-ho perquè els dona “micròfon i rellevància” en els mitjans.

“Li asseguro que aquest impacte és artificial, no s’ha produït un augment de la demanda d’exàmens en castellà. I si fos així, no passaria res. No hi ha cap espiral de silenci ni vulneració de drets, el que hi ha és un correcte funcionament de les PAU”, ha afegit.

La consellera ha assegurat que després de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va ordenar oferir a cada alumne l’examen en català, castellà i aranès, la seva conselleria va continuar treballant per oferir als estudiants “certesa, rigor, solvència i predictibilitat a l’hora de fer les PAU”.

Ha defensat que es va donar la possibilitat de triar i fer l’examen en la llengua que es volgués i que es va reforçar la comunicació de manera que els alumnes “tinguessin informació abans d’entrar a les aules i per correu electrònic d’aquest dret a triar la llengua”.

Et pot interessar  El català busca la seva “oportunitat” al Mobile World Congress per endinsar-se en un món tecnològic dominat per l’anglès

Finalment, ha assegurat a Cs que al Parlament es pot fer el debat que es desitgi, però els ha retret que vulguin “guanyar als tribunals de justícia allò que la majoria democràtica d’aquest Parlament no els atorga”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut