Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Garzón confia que ERC aprovi els pressupostos estatals tot i rebutjar incloure l’amnistia o l’autodeterminació en la negociació

|

- Publicitat -

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que espera obtenir el suport d’ERC als pressupostos estatals, tot i rebutjar incloure l’amnistia o l’autodeterminació en la negociació. “No és una demanda pressupostària, sinó una demanda que té a veure amb la taula de diàleg organitzada al voltant de la qüestió catalana”, ha detallat.

En referència a les demandes d’ERC per poder fer un referèndum pactat d’autodeterminació a Catalunya, el ministre Garzón considera que “s’han fet avenços i recuperat el diàleg”. Tanmateix, és de l’opinió que “són problemes complexos i no poden tenir solucions simples”. Per això demana que la qüestió no influeixi en l’aprovació dels pressupostos estatals i que es tracti a banda. “N’hem de parlar sense segrestar elements que milloraran la vida de les famílies treballadores”, ha afirmat, referint-se als nous comptes.

Publicitat

Garzón també ha parlat de Puigdemont i de la reforma del delicte de sedició. “No entenc la repressió física de l’1 d’octubre, ni la repressió administrativa. Crec que Puigdemont hauria de poder-se expressar des de qualsevol lloc, com a representant polític”, ha declarat i ha assegurat que n’havia de parlar personalment amb ell. A més, ha dit que “el codi penal no ha de restringir el debat a la política”.

Parlant de la crisi econòmica que travessa el país derivada de la guerra d’Ucraïna, el ministre ha dit que el Govern estatal no té intenció d’aplicar retallades. “Descartem retallades perquè en l’última crisi va empobrir-nos. Ara hem apujat el salari mínim perquè la gent pugui comprar i es reactivi l’economia”, ha dit, afegint que “Fa 10 anys s’entenia que per superar la crisi, s’havien d’abaixar els salaris; això era el govern del PP. Nosaltres creiem que la crisi no es combat amb precarietat, sinó que la forma de reactivar l’economia també pot ser apujar salaris perquè la gent pugui comprar i no decaigui”.

Et pot interessar  Albiach situa el PSC i ERC com a "principals aliats" d'un "govern progressista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut