Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Ganivetades del Gobierno: “L’oposició no està a l’altura perquè no reconeix l’avanç en els preus de l’energia”

|

- Publicitat -

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha lamentat que els partits de l’oposició “no han estat a l’alçada dels grans debats europeus” perquè no han reconegut “l’avenç” de l’acord europeu de divendres que permet l’excepcionalitat energètica a Espanya i Portugal per aplicar mesures per abaratir el preu de la llum. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, Díaz ha qualificat l’acord de “bona notícia” i creu el president espanyol, Pedro Sánchez, ha fet una “gran feina”, però s’ha mostrat “preocuada” perquè l’oposició “no hagi reconegut l’avenç de divendres”. Díaz ha advertit que la limitació del preu del gas no s’ha de finançar amb les arques públiques.

“El president estava defensant els interessos de tot el país, i l’oposició, un cop més, no està a l’alçada dels gran debats europeus”, ha dit Díaz, que veu “raonable” que el govern espanyol hagi buscat una “sortida mancomunada”.

Publicitat

La vicepresidenta ha destacat que l’acord dona eina per “reduir els beneficis excessius de les grans elèctriques”. “Hem de ser valents i baixar ja el preu de l’energia, perquè la població no aguanta més”, ha afegit.

Díaz ha negat que el PSOE hagi actuat pel seu compte en aquesta qüestió, i ha garantit que s’està treballant “bilateralment”. Tot i així, sí que ha reconegut mantenir altres “divergències” en el si del govern espanyol, entre les quals el canvi de posició respecte al Sàhara, que assegura que no se li va consultar, o “la manera de sortir de la crisi”. Díaz ha dit que té pendent una conversa amb Sánchez.

Pel que fa a la guerra a Ucraïna, Díaz ha defensat que aquest país té “dret a la legítima defensa” davant d’una “actuació il·legal”. A més, ha demanat que es faci una aposta “ferma” per la pau i una sortida diplomàtica.

“Escoltar el carrer més que mai”

Díaz creu que, en aquests “moments difícils”, el govern espanyol ha d’escoltar el carrer més que mai”. “El pressentiment del carrer, el soroll, fins i tot el seus silencis”, ha dit. Díaz ha constatat una “enorme distància” entre la ciutadania i la política i ha dit percebre un “enorme malestar social” per causes “remotes” i altres més “pròximes”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut