Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Gala Pin: “El turisme creuerista és una plaga de llangostes”

La regidora de Ciutat Vella creu que "no hauríem de tenir" aquest tipus de turistes perquè "devoren l'espai públic i se'n van"

|

- Publicitat -
“Si m’ho preguntes a mi, crec que no hauríem de tenir turisme creuerista”. Així ha respost la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, en una entrevista al diari Ara, on ha argumentat que els turistes que baixen dels grans vaixells al port “devoren l’espai públic i se’n van”. “És un turisme de plaga de llagostes”, ha conclòs. D’altra banda, sobre la polèmica al voltant de l’ubicacioó del CAP Raval, Pin ha remarcat que estudiaran la proposta d’ERC, però ha recordat que la UB ja s’hi ha manifestat en contra. En paral·lel, seguiran tramitant la via de la Capella de la Misericòrdia, i també avaluaran les alternatives que estudia el grup de treball. Al seu parer, la millor solució seria que el MACBA creixés al cub o al pàrquing, i que el CAP anés a la Misericòrdia.

En tot cas, ha afegit que “la millor opció és la que compleixi els requisits per tenir un CAP digne el més aviat possible”. Sobre el paper d’ERC, ha subratllat que hi ha hagut un “gir” quan han canviat els regidors, ja que en les primeres converses, ha dit, s’havien mostrat disposats a votar a favor de la revocació de la cessió de la capella al MACBA.

Sobre les converses entre ERC i Elisenda Alamany, Pin ha estat taxativa. La regidora ha remarcat que per als comuns “va ser un problema que ella tingués tant de protagonisme”, i ha avisat que “ara aquest problema se l’acabarà trobant ERC”. “M’agradaria pensar que el canvi de cadira és per conviccions, però malauradament crec que més a veure amb interessos personals”, ha etzibat.

Publicitat
Et pot interessar  Collboni anuncia que ampliarà el govern un cop estigui en vigor el pressupost

Els narcopisos i la falta de seguretat

Pin ha insistit que falten Mossos d’Esquadra, i ha subratllat que l’operació del 28 d’octubre és fruit d’una investigació que va començar l’abril del 2018, però “si hagués començat un any abans la situació hauria estat una altra”.

Pin ha indicat que mai s’ha plantejat dimitir quan ho han demanat des de l’oposició, però sí que ho va fer el dia que va anar a una assemblea de veïns de Riera Baixa i va constatar “molta agressivitat” per part de persones “humils que vivien situacions difícils”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut