Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Fracàs de la vaga de docents, que no assoleix ni un 1% de seguiment

Malgrat l'escàs seguiment, els sindicats s'han manifestat pels carrers de Barcelona proferint càntics com "No és innovació és privatització" o "Anna Simó, així no"

|

- Publicitat -

El nou curs escolar semblava que arrencaria amb controvèrsia, ja que la data del primer dia d’escola coincidia amb la vaga de docents convocada pels sindicats USTEC, Intersindical i CGT. No obstant això, la jornada escolar s’ha desenvolupat amb normalitat, amb gairebé un milió d’estudiants entre infantil, primària i secundària, més professors que mai, i el fracàs de l’aturada docent, que no ha assolit ni un 1% de seguiment.

Concretament, el Departament d’Educació ha xifrat en un 0,89% el seguiment de la vaga al sector públic, segons la informació aportada pel 61,27% dels centres educatius a les 12 hores del migdia. Malgrat el fracàs de la convocatòria, una setantena de representants sindicals d’USTEC, CGT i la Intersindical han tallat la Gran Via de Barcelona en dues ocasions, protestant contra l’avançament de l’inici de curs i acusant la nova consellera de donar continuïtat a les polítiques educatives anteriors. Amb tot, han assegurat que Simó no ha fet cap canvi en el “nucli dur” d’Educació.

Publicitat

Els manifestants també han entrat a l’interior del pati de la Fundació Bofill, on han llençat traques de petards i enganxat cartells en contra de la precarització de l’Educació. També han proferit càntics com “A l’escola concertada una bona retallada”, “No és innovació és privatització” o “Anna Simó, així no”. Han carregat

Els sindicats van convocar la vaga per al personal docent funcionari, interí i laboral de l’ensenyament públic que depèn del departament, així com el personal PAS, amb l’objectiu de reclamar la reversió de les retallades, el reconeixement del deute pels estadis deixats de cobrar i un termini de cobrament; l’equiparació salarial per al professorat de l’FP; i la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys. El passat dimarts, 5 de setembre, els sindicats van prendre la decisió de mantenir la convocatòria de la vaga després que la reunió mantinguda amb la mesa sectorial d’Educació acabés sense acord.

Et pot interessar  Les oposicions a docents arranquen a Catalunya amb prop de 18.000 aspirants a 9.344 places
Publicitat

Opinió

Minut a Minut