Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Laura Turull: “Mentre no sigui absolució ens és igual els anys que demanin”

Un any després, les filles dels presos i preses polítics estan convençudes que guanyaran el judici a Europa

|

- Publicitat -

Laura Turull, Beta i Anna Forn i Ferran Pegueroles són quatre de les filles dels presos polítics. Tots ells fa just un any que comparteixen càstig: conviure amb el pare o la mare presos.

La filla de Jordi Turull, la Laura, ha assegurat que “mentre no sigui una absolució ens és igual els anys que demanin” tenint en compte que aquest divendres l’Advocacia de l’Estat presenta l’escrit d’acusació tot i que ahir dijous ja es va poder conèixer que descartarien la rebel·lió però els acusarien, tot apunta, de sedició. La Beta, expectant, es pregunta com reaccionarà la gent davant de l’acusació i la seva germana Anna, filla gran de Forn, ha assegurat que “el dia d’avui forma part de tot el teatre que estem vivint; és una escena més”.

Publicitat

Després d’un any d’injustícia és inevitable que les filles dels presos recordin i facin un balanç de com han viscut aquests mesos. La Laura Turull ha reconegut que creia que “al cap d’un mes sortirien” mentre que la Beta ha explicat que “han passat moltes coses i emocionalment ens ha canviat molt” encara que l’Anna digui que ella fa el possible “per no estar trista i que això no canviï el seu caràcter”.

Compte enrere pel judici

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, les filles dels líders independentistes han afirmat que estan nervioses pel que pugui venir, però tenen molt clar que “el judici s’hi va a guanyar” i, tal com diu el Ferran, fill de Forcadell: “Si no el guanyem aquí, el guanyarem a Europa, perquè qualsevol cosa del que se’ls acusin és fals” en tant que, afegeix la Laura, “el Codi Penal ens donarà la raó”.

Et pot interessar  L'Audiència de Tarragona rebaixa la condemna a Masagué pel cas de les guinguetes de Torredembarra

El fill de Carme Forcadell també creu que “qualsevol cosa que no sigui absolució és un escàndol”. Pegueroles explica que la seva mare pateix pujades i baixades d’ànim, però hi ha subratllat que des que és més a prop de casa està millor perquè “tenia moltes ganes de veure a la seva mare”, ha afegit.

El caliu del republicanisme

Tots ells coincideixen en el fet que després de les concentracions i les mostres de suport “tornes més motivat i content” i han apuntat que “és molt emocionant”. La Laura Turull ha admès que “la por” que tenen és que “la gent se n’oblidi”, però tots confien “que el republicanisme se segueixi mobilitzant”.

La filla gran de Forn, l’Anna, ho veu des de fora. Viu a Londres i té l’esperança que “la premsa internacional en torni a parlar de cara al judici”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut