Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Fernàndez espera l’autorització d’Adif per fer l’auditoria a l’R2 Sud però es mostra convençut “que no s’hi oposaran”

“El servei de l’R2 Sud estarà en precari durant setmanes i el Govern el que intenta és aportar solucions i reclamar-les a Renfe”, ha expressat Fernàndez

|

- Publicitat -

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, després de reunir-se amb els directius d’Adif i Rodalies, s’ha mostrat convençut que Adif “no posarà cap problema” al fet que la Generalitat elabori una auditoria pròpia per esclarir les causes de la incidència a l’R2 Sud que ha trastocat diverses línies de la xarxa ferroviària catalana. El titular de Territori també ha lamentat la manca d’explicacions per part d’Adif i Rodalies respecte a la causa de la incidència, ja que es limiten a mantenir la hipòtesi que un llamp va causar l’incendi al quadre de senyalitzacions, malgrat que l’informe del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) nega que caigués cap llamp en tota la comarca del Baix Llobregat el dia de la incidència.

Fernández ha recordat que tres dies després encara no hi ha cap informe que expliqui “què ha passat i si hi havia o no tot el necessari per tal d’evitar-ho”. En aquest sentit, el secretari de Mobilitat, Marc Sanglas, que també ha assistit a la reunió d’aquest dijous, ha expressat que el que considera més fiable és que “la Generalitat faci un estudi i tregui conclusions pròpies del què ha passat”.

Publicitat

El titular de Territori ha recordat que la xarxa de Rodalies pateix incidències 8 de cada 10 dies, fet que demostra sense dubtes el problema cronificat que pateixen els habitants de Catalunya que utilitzen Rodalies, i al qual cal donar solució: “Que tenim un problema crònic d’inversió a la xarxa és evident i cal trobar solucions per millorar el dia a dia de la gent”, ha assenyalat. Responent també les declaracions del president espanyol, Pedro Sánchez, que assegurava que només un 6% els trens de Rodalies pateix retards de més de tres minuts, el conseller ha reblat que els usuaris “són els que saben el que pateixen cada dia”, tot insistint que la feina del Govern és aportar solucions.

Et pot interessar  Capella afirma que el Govern “ja ha superat” la xifra prevista d’impulsar 10.000 pisos de lloguer social

“El servei de l’R2 Sud estarà en precari durant setmanes i el Govern el que intenta és aportar solucions i reclamar-les a Renfe”, ha expressat. Sobre el transport alternatiu per carretera que s’ha habilitat entre Castelldefels i Gavà i Barcelona, el conseller ha reclamat que s’estengui a tota la línia perquè “no s’entén” que només ofereixi solucions a part dels usuaris afectats.

Respecte al traspàs de Rodalies que ahir mateix el president d’ERC, Oriol Junqueras, va tornar a reclamar, juntament amb la dimissió de la ministra Raquel Sánchez, el conseller ha insistit un cop més que la Generalitat està disposada a “assumir totes les responsabilitats que calguin” per “ser part de la solució”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut