Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Felipe VI i Pedro Sánchez es reuneixen oficialment mantenint el silenci sobre la fuga de Juan Carlos I

|

- Publicitat -

Felipe VI i Pedro Sánchez mantenen aquest dimecres al migdia la primera reunió oficial després de la marxa a l’estranger de Juan Carlos I. La trobada, el tradicional despatx d’estiu al Palau de Marivent (Mallorca), es fa marcada pel silenci tant de la Casa Reial com de la Moncloa sobre on és el rei emèrit. Deu dies després que la Casa Reial anunciés l’exili de l’exmonarca encara no es coneix on ha anat Juan Carlos I ni tampoc els detalls d’aquesta operació ni de la presa de decisions. El rei emèrit va marxar acorralat per les investigacions judicials sobre presumptes comissions irregulars que hauria rebut el rei emèrit en la construcció de l’AVE a La Meca.

Després de l’anunci, Felipe VI va reprendre l’agenda institucional a Madrid dijous de la setmana passada amb una recepció al ministre d’Exteriors de l’Uruguai i ha continuat aquesta setmana a Mallorca amb diverses audiències -la primera amb la presidenta de les Balears, Francina Armengol- i visites a l’illa. No ha fet cap comentari públic sobre la situació del seu pare.

Publicitat

Pel que fa a Sánchez, la reacció del president de l’executiu espanyol ha estat defensar la monarquia i l’actual cap d’Estat, a qui desvincula de les presumptes irregularitats de l’anterior monarca. Sánchez ha mostrat “respecte” a la decisió, que creu que serveix per “marcar distàncies” amb el rei emèrit, i ha evitat aclarir el paper que hi ha jugat la Moncloa escudant-se en la “confidencialitat” de les converses amb Felipe VI. Ministres socialistes han negat que hi hagués una “negociació” sobre la qüestió.

Més crítics s’han mostrat els socis del PSOE en el Gobierno. Unides Podem ha criticat la “fugida”, ha demanat més explicacions i ha qüestionat la institució monàrquica però les seves protestes no s’han concretat en res i la posició del Gobierno segueix sent la de defensa del pacte constitucional i tancament de files amb la monarquia.

Et pot interessar  Sánchez accepta modificar la llei d'amnistia per donar "més garanties" a Puigdemont
Publicitat

Opinió

Minut a Minut