Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Feijóo reclama a Sánchez que anunciï una rebaixa dels impostos d’electricitat, gasolina i gas a la conferència

|

- Publicitat -

El president de la Xunta de Galícia i futur líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha reclamat al president espanyol, Pedro Sánchez, que aprofiti la conferència de presidents a la Palma per anunciar una rebaixa dels impostos d’electricitat, gas, gasolina i dièsel. “Estem en una situació límit: on la gent no pot pagar la factura de la llum, on els pescadors no poden pagar el dièsel i on les empreses no poden produir pels preus exorbitants”, ha recordat Feijóo en un acte amb el president del PP de Canàries, Manuel Domínguez. “Tant de bo Sánchez entri en raó, ja que això és governar i tot el demés és recaptar”, ha etzibat el futur líder del PP, que també ha ironitzat: “Encara no presideixo el PP i ja em culpen de tot el que passa a Espanya”.

Feijóo: “Per què he de parlar de vetos, si el que m’importa és aconseguir vots?”
Feijóo s’ha referit així de manera indirecta a les crítiques que ha rebut pel pacte a Castella i Lleó entre PP i Vox, i també ha deixat un parell de preguntes retòriques. “Per què he de parlar de pactes amb altres partits, si el que vull és un gran pacte amb els ciutadans?” i “Per què he de parlar de vetos, si el que m’importa és aconseguir vots?”, s’ha qüestionat en veu alta el president de la Xunta, que ha assegurat igualment que no accepta “lliçons de pactes” per part del PSOE. “Molts problemes a Espanya podrien resoldre’s si som capaços que el PP torni a ser un partit de majories. Ho hem tingut, és possible i a això ens dedicarem”, ha apuntat Feijóo, que també ha volgut definir el seu model polític ideal de “centralitat i moderació”.

Publicitat
Et pot interessar  Feijóo acusa Sánchez de no condemnar amb prou "rapidesa i contundència" l'atac d'Iran: "Ha estat l'últim"

“Un PP de majories, un PSOE sense capacitat de governar, els nacionalistes a l’oposició i que no hi hagi representació ni a l’esquerra del PSOE ni a la dreta del PP”, ha enumerat el president de la Xunta, que s’ha mostrat molt allunyat de la “política tacticista del ‘no és no’ i del ‘o em dones el que et demano o eleccions anticipades'”. “Vull donar gràcies als 55.000 avals, que avui em permeten estar aquí i demostrar que el PP torna a ser un partit d’unitat i d’alternativa al desgovern d’Espanya”, ha reiterat Feijóo. “He donat el pas endavant perquè crec que tinc un projecte i intentaré formar un equip que ofereixi a Espanya un govern millor que l’actual que aporti serenitat, trajectòria i certeses”, ha conclòs el president de la Xunta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut