Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Feijóo es presenta formalment com a nou líder del PP desmarcant-se del to crispat de Casado

|

- Publicitat -

Alberto Núñez Feijóo ha presentat aquest divendres al congrés dels populars les credencials d’un nou lideratge que busca –ha dit- recuperar el PP “de les majories absolutes” per tornar a la Moncloa. Ha reclamat “unitat” i “lleialtat”, però també un partit “viu” i “obert”, i ha advertit que actuarà “amb criteri propi”. “He vingut per guanyar i per governar”, i “ho intentarem fins a l’últim alè”, ha promès. Feijóo també ha insistit en el que considera les bases del PP, un partit de “centredreta” amb vocació de governar que actua des de la “moderació”, i no la “crispació”. Ha fet gala d’un perfil autonomista que l’ha portat a parlar en gallec i a reivindicar la pluralitat lingüística de l’Estat. “Som el partit del bilingüisme cordial”, ha dit.

Els compromissaris del congrés del PP de Sevilla votaran  aquest dissabte a partir de les nou del matí. Feijóo els ha demanat el vot malgrat que és l’únic candidat i que el partit ha passat pàgina aquest divendres de l’etapa de Pablo Casado, que s’ha acomiadat de la presidència i de la política en un discurs sense retrets.

Publicitat

El nou líder del PP ha designat dos dels càrrecs de la seva direcció. Cuca Gamarra com a secretària general i mà dreta, i Elías Bendodo com a coordinador del partit. Diumenge acabarà d’anunciar la resta de secretaris i vicesecretaris que configuraran el seu nucli dur. De moment ha anunciat l’executiva, amb dos membres del PPC:María de los Llanos de Luna i Óscar Ramírez.

Al seu discurs el nou líder del PP ha reivindicat la figura de Manuel Fraga, a qui va rellevar com a president del PP de Galícia, i ha promès que seguirà “formant equips” perquè “crec en la força col·lectiva i la unitat del nostre partit”, i perquè “dividits i deïficats no s’aconsegueix res”. “Sé per experiència que sumant junts podem aconseguir el que ens proposem”.

També ha apel·lat als valors fundacionals del PP, que és “el partit de centredreta a Espanya”. Una força que “va contribuir a enfortir Europa”, que va “fer la Constitució”, i també “un partit autonomista” que “ha enfortit l’Estat del benestar”.

Un discurs que marca distàncies amb Vox, a qui no ha citat. “El PP té un llegat que ningú ens robarà, i té un full de serveis que no admet comparació. Som un gran partit i us puc assegurar que exigeixo, demano i reclamo respecte pel PP”.

A més de Fraga, ha reivindicat els seus predecessors: Aznar, a Rajoy, i especialment a Casado, a qui ha agraït la tasca. “Tots els peregrins saben que al Camí de Santiago hi ha trams molt durs, i vull reconèixer l’esforç del president Casado per mantenir la bandera del PP als trams del camí d’enorme dificultat i incertesa. Va mantenir la bandera del PP i la lliura amb un enorme esforç de generositat”.

Et pot interessar  L’exdiputat del PP menorquí Juan Carlos Grau, condemnat per distribuir pornografia infantil

“No estic en política per seguir la corrent”

Feijóo també ha deixat clar que el seu no serà un lideratge compartit. “No estic en política per seguir el corrent. Tinc criteri propi i faré el que consideri oportú i el que consideri millor per al meu país”. “No tinc cap ambició personal, només servir el meu país i el meu partit”, ha dit.

Ha advertit que “les bases de la nova etapa” són tenir “un partit viu, que debat, que es corregeix i decideix amb lleialtat”. També “un partit obert” perquè “si aspirem a representar la societat no serveix de res enclaustrar-nos a les parets orgàniques del partit”.

I també vol, ha dit “un partit unit”, una condició “innegociable”. “No he vingut només a dirigir un partit, sinó a servir a Espanya amb el vostre suport”. “No he vingut a demanar el seguidisme cec, però sí que reclamo adhesions a un projecte que val la pena”.

Reivindica majories absolutes

Tal com va fer al seu dia Pablo Casado, Feijóo ha promès que aspira a recuperar els antics resultats del PP. S’ha fixat com a objectiu “replicar la victòria contundent a Andalusia i la majoria de les comunitats”. “Podem guanyar les eleccions municipals i governar amb criteri i respecte a Castella i Lleó, recuperar el lloc que ens correspon al País Basc i a Catalunya” i “tornar a governar Espanya”. “Aquests són els nostres objectius, i per això estem aquí, no per una altra cosa”.

Un perfil autonomista

Feijóo ha parlat per primera vegada en un congrés del PP en una llengua diferent del castellà. En un tram del seu discurs s’ha expressat en gallec per agrair el suport del partit i dels gallecs. “Soc molt conscient que si aspiro a representar els espanyols és gràcies a Galícia”, i “mai podré retornar tant d’estima i mai m’esforçaré tant per poder pagar-la”.

“He utilitzat una de les llengües d’Espanya en aquest congrés perquè les llengües no es combaten, es respecten”. “Els idiomes no hi són per enfrontar, sinó per unir, i això és el que ens diferencia d’altres partits”. “Som el partit del bilingüisme cordial, el de la llengua comuna, que és l’espanyol i el de les llengües d’Espanya, que les utilitzem per unir i no per dividir”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut