Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Feijóo compara la votació al Congrés per la reforma del Codi Penal amb les del Parlament del 2017

|

- Publicitat -

Semblava impossible, però finalment la troca s’ha embolicat tant que els populars han acabat, d’alguna manera, traient ferro a les votacions per les lleis de desconnexió i la proclamació de la independència. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, després del desgavell viscut el passat dijous 15 desembre arran del seu intent de tombar la votació de la reforma del Codi Penal, ha decidit comparar-la amb les votacions del Parlament de Catalunya del 2017, assegurant que la del Congrés va ser “més greu”. Segons ell, “l’any 2017 el PSOE estava amb la Constitució, i ahir el PSOE va abandonar la Constitució”.

El líder dels populars ha fet aquestes declaracions des de València, on ha insistit que la votació del passat dijous al Congrés es recordarà per ser “un dia negre de la democràcia espanyola”, perquè “per primera vegada a les Corts guanya l’independentisme i perd el constitucionalisme“. “Per primera vegada es deroga un delicte que existia de fa segles al Codi Penal com és el de sedició, i es faciliten els referèndums a Espanya”, ha dit. Feijóo, demostrant una gran hipocresia, també ha criticat que el govern de Sánchez vol aprofitar la reforma per intentar prendre “el control del Tribunal Constitucional” i “humiliar un cop més les competències del Consell General del Poder Judicial”, ignorant que ambdós es troben en mans dels populars i bloquejades, impedint cap avançament, des de fa anys.

Publicitat

Irònicament, Feijóo, que prova de la seva pròpia medicina, manifesta que “no tot val per mantenir-se al poder”. Tanmateix, el líder dels populars ha rebutjat retirar el recurs interposat al TC que va encendre el caos judicial d’ahir, perquè, segons afirma, “seguirem defensant la Constitució i l’estat de dret”, ha dit.

Et pot interessar  Feijóo acusa Sánchez de no condemnar amb prou "rapidesa i contundència" l'atac d'Iran: "Ha estat l'últim"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut