Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Fecasarm diu que el certificat covid a la restauració arriba “tard” i de “manera precipitada”

|

- Publicitat -

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha lamentat que el certificat covid a la restauració arriba “tard” i considera que s’implementa “de manera precipitada”, com, assegura, ja va passar amb l’oci nocturn. Aquesta mesura deixarà “poc marge de reacció a empresaris i clients”, segons lamenten fonts de l’entitat.

A més, adverteix que el sistema de validació del certificat “no funciona” i que “moltes vegades no es pot comprovar si el certificat és vàlid o no”. D’altra banda, la patronal del sector avisa que els “entrebancs” per accedir als locals poden ocasionar aglomeracions i cues als accessos i problemes entre clients i treballadors, en cas que es denegui l’accés a algun comensal.

Publicitat

La Fecasarm també constata que el passaport covid s’haurà d’exigir als clients però no als treballadors i que per als clients vacunats fora de la UE i el Regne Unit poden tenir problemes per validar el certificat covid exigit ja que hauran d’anar a un CAP.

En aquest sentit, la patronal recorda que fa mesos ja va proposar l’ús de l’aplicació Liberty Pass, que no hauria causat problemes, explica, perquè hagués facilitat l’accés als locals a través de la pauta de vacunació complerta, després de passar el virus o després d’una prova en una farmàcia, i incorporava una foto i un codi QR.

En el cas dels ciutadans vacunats aquí, critica que la pàgina de La Meva Salut es col·lapsa sovint i no es pot descarregar el document.

Amb la implantació del passaport, els ciutadans que encara no estiguin vacunats no podran accedir a un local de restauració fins l’any que ve, un cop hagin rebut les dues dosis, o si estan a l’espera de rebre la segona dosi esperar dues setmanes després de la seva aplicació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut