Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Fachín destrossa Rufián per les seves declaracions contra Puigdemont que validen l’antiindependentisme

|

- Publicitat -

Albano-Dante Fachín no ha pogut ocultar la seva decepció per les polèmiques declaracions de Gabriel Rufián. El portaveu d’ERC a Madrid s’ha referit als suposats contactes de Carles Puigdemont amb Rússia per dir: “Són senyorets que passejaven per Europa amb la gent equivocada perquè així durant una estona es creien James Bond”.

En una piulada que dona inici a un extens fil de Twitter, que repassa la gravetat de les accions de Rufián, Fachín avisa que és “un dels vídeos més greus” que ha vist “en molt de temps”. L’exdiputat i impulsor d’Octuvre comença assenyalant que la pregunta la fa Javier Negre, “un dels “periodistes” que ha criminalitzat amb més força l’independentisme”.

Publicitat

Fins ara i “amb bon criteri”, Rufián havia evitat contestar a les preguntes de Negre, però en ser preguntat per les suposades reunions de Puigdemont “amb emissaris del Kremlin”, no s’ha pogut resistir i ha ficat cullerada. Fachín considera que les declaracions que ha protagonitzat donen credibilitat a diverses causes contra l’independentisme. Entre elles, una campanya liderada pel Real Instituto Elcano (presidit per Felipe VI), les accions del PSOE, Ciutadans, PP i VOX al Parlament Europeu o la persecusió del CNI.

L’exdiputat subratlla que el CNI està implicat en la detenció a Polònia del periodista basc Pablo González i afirma que pot estar relacionada amb una llista de periodistes “prorussos” elaborada per Nicolás de Pedro, un “dels principals instigadors del relat de la “ingerència russa” a l’independentisme”.

El que preocupa més a Fachín és que “diputats independentistes” col·laborin i “donin credibilitat a les clavegueres, deixant-nos als que les assenyalem i les denunciem, una mica més exposats, una mica més vulnerables i una mica més sols”. Finalment, assegura que escriu el fil de Twitter “amb ràbia i indignació perquè hi ha línies vermelles que no s’haurien de traspassar mai“.

En una segona piulada, que ha compartit Puigdemont, Fachín cita un periodista d’El Confidencial, que ja es frega les mans i treu pit per haver “denunciat” les informacions que ha validat el portaveu d’ERC. “Rufián ha donat tota l’artilleria a les clavegueres de l’Estat. Els que denunciem aquesta trama som avui una mica més vulnerables…”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut