Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Fachin denuncia la purga dels comuns cap a la portaveu Elisenda Alamany

L'exdiputat afirma que "qualsevol que no combregui amb les tesis de Coscubiela i Rabell és apartat"

|

- Publicitat -

L’impulsor de Som Alternativa i ex diputat de Catalunya en Comú al Parlament, Albano Dante Fachin, ha denunciat a través de les seves xarxes socials la purga del dissident en el conjunt polític dels comuns. Fachin veu que Marc Bertomeu i Adrià Alemany, membres de l’executiva i amb molt poder intern, fan “pressing” i “pactes de despatx” i, en aquest cas, ha rebut Elisenda Alamany, portaveu de Cat en Comú al Parlament.

Tot va començra quan Marc Bertome feia pública una queixa cap a Elisenda Alamany quan va penjar un vídeo a les xarxes socials de la concentració del 20-S. Bartomeu ho titllava d'”irresponsable” i assenyalava que era “fer un Albano”. Fachin, concís, subratlla que és un acte en defensa de la llibertat d’expressió i es pregunta, irònicament, quin òrgan democràtic decideix que és un acte “irresponsable” dins del partit.

Publicitat

Aproftiant aquesta intervenció de Bartomeu, Fachin desgrana tota una actitud per part dels comuns: “Es fa el que diu la cúpula de Catalunya Sí Que Es Pot”. És a dir, “Coscubiela i Rabell”. De fet, l’exdiputat segueix: “qualsevol que no combregui amb les tesis de Coscubiela i Rabell és apartat”.

De contradiccions dins les formacions, n’hi ha moltes, segons Fachín. Com per exemple el deute d’ICV amb el banc, Coscubiela en les tertúlies televisives o el recent càrrec de Joan Herrera al PSOE.

L’exdiputat critica que la que serà ara presidenta del grup parlamentari, Jessica Albiach, va ensenyar el seu vot ”no” sense arriscar-se a les represàlies que els altres diputats podien tenir després del ple de la desconexió i substituïrà a Domènech.

 

Et pot interessar  Collboni diu que vol un acord pressupostari amb Colau però l'avisa que "primer van les polítiques i després les cadires"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut