Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Fachin denuncia la purga dels comuns cap a la portaveu Elisenda Alamany

L’impulsor de Som Alternativa i ex diputat de Catalunya en Comú al Parlament, Albano Dante Fachin, ha denunciat a través de les seves xarxes socials la purga del dissident en […]

Redacció 25/09/2018
Imatge d'Albano Dante Fachin / EP

L’impulsor de Som Alternativa i ex diputat de Catalunya en Comú al Parlament, Albano Dante Fachin, ha denunciat a través de les seves xarxes socials la purga del dissident en el conjunt polític dels comuns. Fachin veu que Marc Bertomeu i Adrià Alemany, membres de l’executiva i amb molt poder intern, fan “pressing” i “pactes de despatx” i, en aquest cas, ha rebut Elisenda Alamany, portaveu de Cat en Comú al Parlament.

Tot va començra quan Marc Bertome feia pública una queixa cap a Elisenda Alamany quan va penjar un vídeo a les xarxes socials de la concentració del 20-S. Bartomeu ho titllava d'”irresponsable” i assenyalava que era “fer un Albano”. Fachin, concís, subratlla que és un acte en defensa de la llibertat d’expressió i es pregunta, irònicament, quin òrgan democràtic decideix que és un acte “irresponsable” dins del partit.

Aproftiant aquesta intervenció de Bartomeu, Fachin desgrana tota una actitud per part dels comuns: “Es fa el que diu la cúpula de Catalunya Sí Que Es Pot”. És a dir, “Coscubiela i Rabell”. De fet, l’exdiputat segueix: “qualsevol que no combregui amb les tesis de Coscubiela i Rabell és apartat”.

De contradiccions dins les formacions, n’hi ha moltes, segons Fachín. Com per exemple el deute d’ICV amb el banc, Coscubiela en les tertúlies televisives o el recent càrrec de Joan Herrera al PSOE.

L’exdiputat critica que la que serà ara presidenta del grup parlamentari, Jessica Albiach, va ensenyar el seu vot ”no” sense arriscar-se a les represàlies que els altres diputats podien tenir després del ple de la desconexió i substituïrà a Domènech.