Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Fachín, contundent amb un Pablo Iglesias ofès perquè es faci servir ‘espanyol’ com a insult

"Si Espanya reprimeix amb violència la gent d'un territori, esborra la seva llengua i empresona els seus representants, és molt normal que "espanyol" tingui connotacions negatives" ha etzibat Fachín

|

- Publicitat -

Picabaralla a Twitter entre Albano-Dante Fachín i Pablo Iglesias, en la qual Fachín s’ha mostrat contundent amb el que un dia va ser el dirigent del partit del qual va ser expulsat. Tot ha començat arran de la crítica que el periodista Pere Antoni ha fet a l’entrevista de Gabriel Rufián a Pablo Iglesias, i que ha acabat obrint un debat sobre la utilització del terme ‘espanyol’ com a insult.

Arran de l’entrevista, Iglesias va elogiar Rufián expressant que “podria jubilar el gran Jordi Évole”. Davant aquests elogis, el periodista va criticar que ambdós polítics, així com Évole, que suposadament havien de revolucionar el panorama des dels seus respectius partits i oficis, mai van complir cap de les seves promeses. Antoni va concloure la crítica expressant que “Més espanyol impossible, tot plegat”. 

Publicitat

La crítica del periodista no ha caigut gens bé a Pablo Iglesias, que s’ha indignat perquè s’hagi emprat la paraula ‘espanyol’ com a insult, tot criticant que hi ha insults i adjectius més “interessants” en català i en castellà “per criticar o burlar-se d’algú”. “Que la forma de menysprear o burlar-se d’algú sigui dient-li ‘espanyol’ em sembla al·lucinant”, ha piulat Iglesias.

 

Fachín ha intercedit en la conversa per deixar-li ben clar a l’exdirigent d’Unides Podem el motiu pel qual el terme ‘espanyol’ està, efectivament, mal vist entre els catalans. “Si el Regne d’Espanya reprimeix amb violència la gent d’un territori, esborra la seva llengua i empresona els seus representants, és molt normal que “espanyol” tingui connotacions negatives en aquell territori. No creus? O t’ho escric en “espanyol”?” ha etzibat Fachín a través de Twitter, tot afegint l’últim vídeo d’Octuvre, on s’exemplifiquen algunes de les últimes discriminacions que l’Estat espanyol ha tingut contra els catalans.
Aleshores, Iglesias ha respost Fachín amb una suposada pregunta enginyosa: “I si els antidisturbis amb l’uniforme i els símbols de la Generalitat rebenten amb bales de foam veïns que intenten aturar un desnonament, això diu alguna cosa de Catalunya i els catalans?”, a més de dir-li a Fachín que “ell abans no era així”.
“Tens raó: jo no era així. Per a mi l’1-O va canviar moltes coses. Per això vaig marxar del teu partit. O em vau fer fora, ara no sé” ha tornat a etzibar Fachín, que ha subratllat que els cossos policials i forces de seguretat reprimeixen la població per igual a tot arreu. “La diferència és que a Catalunya l’1-O eren policies ESPANYOLS reprimint CATALANS” ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut