Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Euskadi encapçala la revolta de les comunitats autònomes contra el #Covid155 d’Educació

El País Basc ha decidit gestionar-ho per la seva banda, mentre que comunitats autònomes governades pel PP no els sembla bé l’aprovat general a 4t d’ESO i 2n de Batxillerat

Redacció 17/04/2020
Isabel Celaá, portaveu del Gobierno en funcions / Moncloa

La proposta d’educació del Gobierno ha aixecat molta pols després que s’aprovés l’aprovat general de la majoria d’alumnes, fins al punt que quatre Comunitats autònomes han anunciat que no aplicaran aquest acord per la finalització del curs. En concret, són Madrid, Castella i Lleó i Andalusia, governades pel partit de l’oposició, el Partit Popular; i el País Basc que vol elaborar un pla propi. De moment, Catalunya ha evitat pronunciar-se sobre el que farà.

Pel que fa als governs del PP, defensen que no els sembla bé donar un aprovat general a cursos decisius com són el 4t d’ESO o el 2n de Batxillerat, i volen que el Gobierno fixi un nombre màxim d’assignatures suspeses a partir del qual els alumnes no puguin passar el curs o titular-se. El text redactat pel ministeri contempla que, com a norma, tots els alumnes puguin promocionar i obtenir els títols independentment de quantes assignatures suspenguin, reservant la repetició per casos molt excepcionals que han de ser decidits pels equips docents de cada estudiant, formats per entre 10 i 15 professors.