Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Europa és l’aliada d’Espanya per arraconar el català i invertir en el monolingüisme espanyol

|

- Publicitat -

Mentre el Gobierno “més progressista de la història” treu pit de vetllar suposadament per les llengües cooficials com el català, el gallec i el basc, la realitat i les inversions que l’executiu espanyol realitza només fan pensar que Espanya segueix burlant-se descaradament del manteniment de la cultura. Però recentment, Espanya ha trobat un aliat encara més gran: Europa.

Tal com recorda el periodista d’El País, Rudolf Ortega, part dels fons europeus que ha rebut Espanya van dirigits a un projecte del Gobierno anomenat ‘Nueva economía de la lengua’, on s’invertirà sense miraments un total de 1.100 milions d’euros a favor del castellà, deixant-ne les molles per les llengües cooficials (un 2,7% repartit entre bascos, gallecs i catalans). Tot plegat, un panorama desolador de cara a la lluita per la llengua catalana, que veient en què van invertits els fons europeus, fa pensar que encara serà més difícil arribar a una oficialitat de la llengua a Europa. I mentrestant, les dues parts de la taula de diàleg amb el Gobierno faran veure que hauran arribat a bons consensos per reconèixer el català, quan tot plegat quedarà en paraules buides. “Serà un gest carregat de simbolisme que totes dues parts voldran vendre com una victòria”, remarca Ortega.

Publicitat

La Plataforma per la Llengua mou fitxa davant l’escàndol del 25% de castellà a les escoles

Per la seva banda, la plataforma en defensa de la llengua catalana ha anunciat, en el marc de la vaga d’aquest dimecres i de la repressió constant de la justícia espanyola per fer desaparèixer el català, que la Plataforma per la Llengua juntament amb sis organitzacions, han enviat una comunicació signada al relator de minories de les Nacions Unides, Fernand de Varennes, per tal d’informar-lo sobre els constants atacs d’Espanya cap a la immersió lingüística. I això tan sols és un àmbit més de l’arraconament de la llengua en tots els àmbits possibles.

Et pot interessar  Uns 3.700 professionals sanitaris comencen cursos de català per aprendre i millorar el coneixement de la llengua

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut