Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

EUA torna Espanya al seu lloc excloent-la del llistat de països als que agraeix l’ajut en l’evacuació de l’Afganistan

El secretari d’Estat dels EUA, Antony Blinken, ha agraït en un comunicat a una vintena de països que han ajudat a l’evacuació, llistat on Espanya no hi és

Redacció
Redacció 21/08/2021
El secretari d'estat dels EUA; Anthony Blinken

Tots recordem la “cimera” Biden-Pedro Sánchez que va consistir en caminar de costat per un passadís durant uns segons. Doncs, segons informa indignadament el diario ABC, el secretari d’Estat dels Estats Units, Antony Blinken, ara s’ha oblidat d’esmentar l’estat espanyol en l’agraïment conjunt, però detallat, dels socis que l’han ajudat a l’hora de dur a terme l’evacuació de Kabul de ciutadans nord-americans i «afganesos en risc». Al comunicat hi ha 26 països esmentats, com ara Alemanya, Itàlia, França, Regne Unit, Ucraïna, Albània i Turquia, per la contribució que han fet, ja a l’Afganistan, o que faran a l’hora de rebre els sol·licitants d’asil afganesos.

El secretari Blinken ha agraït a diversos països l’ajuda en el trànsit de ciutadans nord-americans o, en determinats casos, el permís de trànsit pels seus territoris per arribar a un lloc segur. També ha agraït a altres nacions que estan ajudant en els esforços de reubicació d’afganesos en risc, però d’Espanya no en diu ni piu.

Segueix el comunicat dient: «Agraïm profundament el suport que ens han ofert i estem orgullosos d’associar-nos-hi en el nostre suport compartit envers el poble afganès. Ens encoratja veure altres països que també estan considerant brindar el seu suport. No tenim més prioritat que la seguretat de ciutadans nord-americans a l’estranger i per complir amb els nostres compromisos amb els ciutadans de països aliats i els afganesos en risc». Donada la informació, el rotatiu madrileny no pot evitar de dir: “La diplomàcia nord-americana torna a obviar l’espanyola i més encara en una missió tan rellevant i d’alt risc”.