Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Estrasburg torna a estirar les orelles a Espanya per vulnerar el dret a un judici just

|

- Publicitat -

Després que el tribunal amb seu a Estrasburg declarés que el Tribunal Suprem havia vulnerat el dret a un judici just d’un ciutadà condemnat per frau i falsificació de documents oficial i comercials, el Suprem va reobrir el cas. El tribunal espanyol va tirar pel dret i va anul·lar la condemna per un dels delictes, però va rebutjar revisar la condemna pels altres crims.

Insatisfet amb la resposta, l’afectat ho va tornar a recórrer al Tribunal Europeu de Drets Humans, que aquest dimarts li ha donat la raó assegurant que el TS ha tornat a vulnerar el seu dret a un judici just. Estrasburg ha condemnat Espanya perquè considera que el Suprem “va anar més enllà del marge d’apreciació que tenen les autoritats nacionals i va distorsionar les conclusions” del TEDH.

Publicitat

“Les conclusions del tribunal en l’anterior sentència s’haurien d’haver respectat”, conclouen, remarcant que “no hi havia dubte” sobre l’abast de la condemna. És a dir, que s’havia vulnerat el seu dret a un judici just per tots els delictes pels quals va ser condemnat. Així, Estrasburg ha obligat Espanya a pagar uns 16.000 euros en concepte d’indemnització a l’afectat.

Et pot interessar  El TEDH es pronuncia dimarts sobre els primers casos de justícia climàtica a Europa
Publicitat

Opinió

Minut a Minut