Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Estrada planteja el 12-M com un “plebiscit” entre una política “dependent de l’Estat” i “un nou rumb”

La candidata de la CUP denuncia que el PSC, Junts i ERC representen el model del "col·lapse climàtic, social i nacional"

|

- Publicitat -

Laia Estrada planteja les eleccions catalanes del 12-M com un “plebiscit” on caldrà escollir entre una política “dependent d’allò que ens digui l’Estat” o l’aposta per un “nou rumb”. Així ho va defensar la cap de llista de la CUP el vespre del dimecres, en l’acte de presentació de les seves llistes, un cop ratificades per la militància. La cap de cartell per Barcelona ha insistit que cal enfrontar-se a un “model extractivista” que “estan desplegant el PSC, Junts i ERC” i que porta Catalunya a un “col·lapse climàtic, social i nacional”. Les llistes dels anticapitalistes a les altres demarcacions estaran encapçalades per Sergi Saladié (Tarragona), Dani Cornellà (Girona) i Bernat Lavaquiol (Lleida).

En el seu discurs en l’acte de presentació de la candidatura, Laia Estrada ha assegurat que “som davant d’un plebiscit” i que “aquest 12 de maig cal derrotar el model de país basat en el negacionisme climàtic, en precaritzar la majoria per enriquir uns pocs, en destruir el territori i en fer política totalment dependent del que ens digui l’Estat”. Davant d’això, ha apostat per un “nou rumb per garantir drets per la majoria de la població”.

Publicitat

La candidata de la CUP s’ha volgut contraposar a la resta: “Els principals partits del Parlament, el PSC, Junts i també ERC, estan desplegant un model extractivista de macroprojectes, de massificació turística, de privatització de drets i de submissió a l’Estat que ens està portant al col·lapse climàtic, social i nacional”.

“En aquestes eleccions al país li toca decidir entre dos models de país”, ha insistit Estrada, que ha reblat que cal decidir entre “un model impulsat i defensat per Foment del Treball i el seu portaveu, Salvador Illa”, o “un canvi de rumb que aposti per la transformació ecologista, per la planificació de futur i per la gestió de recursos buscant el benestar de la majoria”.

Et pot interessar  La CUP defensarà "una nova economia catalana" que ajudi a avançar cap a la independència a la campanya del 12-M

Perfils ecologistes

Per a la confecció de llistes, les bases de la CUP han apostat per perfils ecologistes que s’han significat en la crisi climàtica i contra els macroprojectes i que aniran en llocs de sortida. El cap de llista per Girona, Dani Cornellà, ha estat el portaveu anticapitalista al Parlament en qüestions com la pagesia o la sequera. El candidat per Tarragona, Sergi Saladié, va ser portaveu de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya, i estarà acompanyat per Eloi Redón, portaveu de la Plataforma Aturem Hard Rock. I Bernat Lavaquiol, cap de cartell per Lleida, va ser el portaveu de la plataforma contra els Jocs Olímpics d’Hivern.

Pel que fa a la llista de Barcelona, la diputada Laure Vega s’integra a la candidatura d’Estrada com a número dos. Les segueixen Pilar Castillejo, Xavie Pellicer, David Caño i Mar Ampurdanès.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut