Dijous, 2 de juliol de 2020 - Edició 707
La República

Esquerra apuja el to: “Tornarem a exercir l’autodeterminació”

Junqueras i Aragonès coincideixen en el discurs, l’un des de Lledoners i l’altre a Salt

Redacció
Redacció 18/01/2020
Muntatge fotogràfic dels dos líders d'ERC, els vicepresidents Pere Aragónès i Oriol Junqueras

Aquest dissabte ha coincidit la publicació d’una entrevista a Oriol Junqueras apareguda a El País amb una trobada d’ERC a Salt amb Pere Aragonès al davant i els dos vicepresidents han elaborat discursos molt semblants en el que pot rebre’s com una pujada de to o tibada de corda.

Junqueras, en un moment de l’entrevista quan li pregunten si s’havia mentit al poble, explota i diu: “I una puta merda! Vàrem dir la veritat: el procés havia d’acabar amb la independència.” Això era al final d’unaentrevista que comen çava fent seva la frase de “Ho tornarem a fer”.

I, a Salt, en el marc d’una trobada d’ERC, el vicepresident Pere Aragonès ha afirmat gairebé el mateix, ara relacionant-ho amb les negociacions amb el PSOE: “Tornarem a exercir el dret a l’autodeterminació en cas que la mesa de negociació oberta amb el govern espanyol no avanci”. També ha afegit que “no es pot garantir” l’èxit de la negociació amb l’executiu de Sánchez, perquè considera que el PSOE s’ha assegut a la taula més per “necessitats aritmètiques que no pas per voluntat política”.

Aragonès ha volgut deixar clar que la taula de negociació l’ha de liderar el president de la Generalitat, Quim Torra, “com no pot ser d’altra manera”. “Que quedi molt clar que si no s’avança, que no serà per culpa nostra, nosaltres tornarem a exercir el dret a l’autodeterminació”, ha etzibat.

Relacionats