Dimarts, 13 d'abril de 2021 - Edició 992
La República

Espanya torna a pifiar-la: Rep un milió de testos que no podran substituir les proves PCR

Illa, lluny de dimitir, intenta tapar l’error dient que els tests “serviran de complement” al poder-se utilitzar amb malalts que faci més de set dies que estan infectats

Redacció
Redacció 02/04/2020
Pla general de la reunió extraordinària del Consell de Ministres amb el president Pedro Sánchez i els ministres Montero, Ábalos, Illa, Grande-Marlaska i Robles, el 27 de març del 2020 (horitzontal)

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que l’Estat espanyol ha rebut un milió de test ràpids que tenen una sensibilitat del 64% amb pacients que acaben d’iniciar els símptomes del coronavirus i del 80% a partir dels set dies d’infecció. Illa ha dit que, seguint les recomanacions de l’Institut Carlos III, només s’utilitzaran com a “complement” als test de diagnòstic PCR i no podran substituir aquest tipus de prova. Els utilitzaran en “accions de cribatge ràpid en entorns de prevalença de la malaltia alta”, és a dir, a “hospitals i residències de gent gran”. Aquest milió de test rebuts de la Xina són de “diagnòstic ràpid d’anticossos”, segons ha concretat Illa aquest dijous durant la compareixença al Congrés.