Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Espanya torna a fer el ridícul a Europa: És l’estat que menys ha gastat per fer front a la crisi

Puigdemont certifica que és “una de les vergonyes més grans en què pot incórrer un govern”

Redacció 03/02/2021

Espanya és l’estat de l’eurozona que menys ha gastat per fer front a la crisi provocada per la covid-19. Això és el que apunta un estudi del Banc Central Europeu (BCE) que calcula que l’Estat ha destinat un 1,3% del PIB a mesures fiscals, mentre que la mitjana de la zona euro se situa en el 4%. El document, que utilitza dades aportades per la Comissió europea, situa Lituània i Àustria com els estats de l’eurozona que més han gastat contra la crisi, un 6% del PIB. En el cas d’Espanya, l’informe del BCE apunta que el govern espanyol eleva fins al 5,5% el que s’ha destinat a mesures fiscals contra la crisi.

L’informe del BCE situa Espanya com el quart estat de l’eurozona que més línies de crèdit ha donat a empreses amb dificultats per la crisi. Els que més n’han donat són Itàlia, Alemanya i França.

Segons l’informe de la institució monetària, els països de la zona euro han destinat principalment les mesures fiscals del 2020 a donar suport a empreses i a l’ocupació.

En aquest sentit, el president exiliat Carles Puigdemont, ha destacat el gràfic, certificant que “és una de les vergonyes més grans en què pot incórrer un govern”, titllant els socis de Sánchez de “poc exigents”.