Dijous, 6 d'agost de 2020 - Edició 742
La República

Espanya manté tancat un gran hospital en plena pandèmia

Tot un edifici de Toledo que tindria fins a 1.200 llits segueix sense obrir perquè la seva inauguració estava prevista pel juny, amb l’assistència dels reis

Àlex Huguet
Àlex Huguet 23/03/2020

De vegades sembla que Espanya no vulgui passar la crisi del coronavirus, que tanta gent està fent patir i que està col·lapsant els centres de salut. L’últim senyal d’inutilitat per part del Gobierno és mantenir tancat un hospital gegant a Toledo perquè encara no ha arribat el dia de la seva inauguració tot i que ja està preparat per ser utilitzat, i de fet, les autoritats van decidir que de moment no creien necessari avançar la seva obertura, una falta molt greu d’humanitat, quan en la situació actual aniria molt bé disposar d’aquest hospital, especialment pels afectats a Castilla-La Mancha, i Madrid, que no hi queda lluny.

La pifia de no obrir-lo, és tan gran, que fins i tot es va vendre la seva construcció com a “L’Hospital més gran d’Europa”. Ara no el volen obrir perquè, segons explica El Confidencial, volen que sigui un acte important i que comporti tota l’espectacularitat que es mereix: fins i tot han demanat que hi assisteixin els reis d’Espanya.

Relacionats