Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Espanya és el país de la UE amb major fracàs escolar

Així ho afirma un informe d'Eurostat pocs dies abans que Vox pugui entrar amb força a les cambres espanyoles

|

- Publicitat -

La ignorància i la manca de coneixements sol anar relacionat amb un vot populista. Poques hores abans de celebrar-se els comicis espanyols i amb pronòstics més que segurs que Vox pot treure un resultat supressiu a Espanya, Eurostat explica que un 17,9% dels alumnes espanyols abandonen els centres abans d’hora, seguit de Malta (17,5%) i Romania (16,4%).

Publicitat

Espanya és el país de la Unió Europea amb l’índex més alt d’abandonament prematur del sistema educatiu. Així ho constaten les dades de l’estudi publicat aquest divendres per l’Eurostat, que situa el fracàs escolar a l’Estat en el 17,9%, és a dir, prop de 18 alumnes de cada 100 abandonen els centres espanyols sense acabar els estudis. Per sexes, la xifra dels nois assoleix el 21,7%, mentre que en les noies és del 14%. La xifra global ha disminuït respecte l’any anterior (en què es va situar en el 18,3%), però Espanya supera Malta (17,5%) i Romania (16,4%) en l’abandonament de joves d’entre 18 a 24 anys amb el nivell més baix d’educació secundària. Els països amb millors xifres són Croàcia (3,3%), Eslovènia (4,2%) i Lituània (4,6%).

Et pot interessar  Front comú dels sindicats per aturar Vox a les eleccions municipals: "No és un partit. És una organització feixista"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió