Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Espanya encara no ha repatriat el 20% dels catalans a l’exterior

Solé critica la gestió del ministeri en les repatriacions: “Si ens han trucat al departament és perquè hi havia un buit”

Agències 15/04/2020
El portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Bernat Solé, en roda de premsa. Imatge del 16 de juliol de 2019. (Horitzontal)

El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha criticat la gestió del ministeri d’Exteriors de les repatriacions pel covid-19. “Si ens han trucat al departament i a les delegacions és perquè hi havia un buit”, ha dit durant la seva compareixença al Parlament. Tot i això, Solé ha assegurat que no vol posar “en qüestió” la feina del ministeri d’Exteriors durant la pandèmia. Solé ha defensat que la seva conselleria ha donat suport als viatgers catalans atrapats a l’exterior “acompanyant” i “informant”. “Ens hem posat al servei de les persones que estan fora i hem sigut la seva referència”, ha assegurat. Un 80% dels 1.950 catalans a l’exterior que ha atès el departament ja han pogut tornar a casa, segons les darreres dades de la conselleria.

El conseller va traslladar a la ministra d’Exteriors, Arancha Gonzalez Laya, un “missatge de col·laboració”, però també la “preocupació” pels preus abusius dels vols de repatriació, segons ha explicat a la compareixença.

Pel que fa al cas d’assetjament sexual al departament d’acció Exterior, Bernat Solé s’ha compromès a evitar que “una situació com aquesta es repeteixi”. En aquest sentit, el conseller ha anunciat que impulsarà una “bústia anònima” per denunciar casos d’assetjament sexual. “Ho posarem a disposició de tot el govern”, ha dit.