Edició 1959

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023
Edició 1959

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023

Espanya encara no ha repatriat el 20% dels catalans a l’exterior

|

- Publicitat -

El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha criticat la gestió del ministeri d’Exteriors de les repatriacions pel covid-19. “Si ens han trucat al departament i a les delegacions és perquè hi havia un buit”, ha dit durant la seva compareixença al Parlament. Tot i això, Solé ha assegurat que no vol posar “en qüestió” la feina del ministeri d’Exteriors durant la pandèmia. Solé ha defensat que la seva conselleria ha donat suport als viatgers catalans atrapats a l’exterior “acompanyant” i “informant”. “Ens hem posat al servei de les persones que estan fora i hem sigut la seva referència”, ha assegurat. Un 80% dels 1.950 catalans a l’exterior que ha atès el departament ja han pogut tornar a casa, segons les darreres dades de la conselleria.

Publicitat

El conseller va traslladar a la ministra d’Exteriors, Arancha Gonzalez Laya, un “missatge de col·laboració”, però també la “preocupació” pels preus abusius dels vols de repatriació, segons ha explicat a la compareixença.

Pel que fa al cas d’assetjament sexual al departament d’acció Exterior, Bernat Solé s’ha compromès a evitar que “una situació com aquesta es repeteixi”. En aquest sentit, el conseller ha anunciat que impulsarà una “bústia anònima” per denunciar casos d’assetjament sexual. “Ho posarem a disposició de tot el govern”, ha dit.

Publicitat

Més notícies

Opinió