Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Espanya al servei de la monarquia: El Gobierno va pagar les indemnitzacions dels tripulants del iot del borbó

Patrimonio Nacional va assumir la despesa d’1,2 milions d’euros per deu treballadors del “Fortuna”

Agències 06/03/2021
Felipe VI i son pare, Juan Carlos

El Gobierno ha informat que el Consell d’Administració del Patrimonio Nacional va assumir íntegrament el pagament de les indemnitzacions dels deu treballadors, d’1.235.441 euros, de la tripulació del iot Fortuna al qual va renunciar el 2013 el rei emèrit Juan Carlos I.

Així es recull en una resposta parlamentària que l’Executiu ha donat al senador de Compromís, Carles Mulet, que demanava explicacions al Gobierno del cost per l’acomiadament improcedent dels deu treballadors d’aquest iot.

Segons explica el Gobierno, l’any 2013 Juan CArlos I va renunciar al iot Fortuna, que va ser desafectat a través d’un real decreto. Com a conseqüència, es va posar fi al contracte de manteniment del iot que Patrimonio Nacional tenia subscrit amb l’empresa Unión Naval VAlencia S.A.

D’aquesta manera, el pagament de les indemnitzacions dels deu treballadors es va tramitar a través d’un crèdit extraordinari finançat mitjançant una transferència del Ministerio de la Presidència.

Per assumir aquesta despesa de més d’1,2 milions, es va tramitar una transferència de crèdit des del programa pressupostari d’imprevistos, d’acord amb els Pressupostos Generals de l’estat del 2013.