Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Esbroncada de la Comissió Europea cap a Espanya per l’incompliment de sentències del TEDH

|

- Publicitat -

Espanya torna a estar a l’ordre del dia d’Europa i no pas per sentir-se satisfets. La Comissió Europea ha fet un toc d’atenció a Espanya per no complir les sentències del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). El comissari europeu de Justícia, Didier Reynders ha recordat que Espanya tenia 23 sentències principals del TEDH pendents de compliment 1 de gener del 2022 i que, llavors “el percentatge de sentències principals dictades durant els darrers deu anys i pendents de compliment a Espanya era del 61%. Reynders especifica que el període mitjà durant el qual les sentències havien estat pendents de compliment era de tres anys i un mes”.

En aquest sentit, el comissari europeu de Justícia explica que el compliment de les sentències del TEDH es converteix en un indicador “del funcionalment de l’estat de dret en un país”. Per aquest motiu, a partir d’aquest any s’ha inclòs una visió general de l’aplicació de les sentències.

Publicitat

Tot plegat ha sortit a la llum, ja que els grups de Junts, ERC, PNB, IU i Bildu preguntaven a Reynders sobre la condemna de Xabier Atristain condemnat per terrorisme, la qual el Tribunal Suprem rebutja a revisar-la de nou, tot i les constants peticions.

Et pot interessar  El TEDH es pronuncia dimarts sobre els primers casos de justícia climàtica a Europa
Publicitat

Opinió

Minut a Minut