Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Es fa justícia: absolen l’independentista que va defensar-se de les agressions d’un exlegionari

L'exmilitar ha estat condemnat a dos anys de presó, 360 euros de multa i 1.000 euros d'indemnització per lesions i maltractament d'obra amb l'agreujant de discriminació ideològica

|

- Publicitat -

L’independentista que l’any 2020 va patir una agressió feixista i s’enfrontava no només a una desproporcionada sanció econòmica, sinó també a una pena de presó, finalment ha estat absolt. Concretament, la Fiscalia de Delictes d’Odi demanava per a l’independentista quatre anys de presó i 103.000 euros d’indemnització a la víctima, mentre que per a l’exlegionari demanava dos anys de presó i 1.350 euros de multa.

Els fets es remunten a la diada de l’11-S del 2020 celebrada a Vilanova i la Geltrú. Allà, quan l’independentista sortia de l’acte de la Diada va topar-se amb el seu agressor, un exlegionari que va estar increpant la víctima verbalment pel fet de dur una estelada, proferint-li diversos insults i amenaces fins que va acabar colpejant-lo a l’esquena. Aleshores, l’independentista va respondre propinant-li un cop de puny a la cara que va trencar les ulleres del seu agressor, fet que va provocar-li una ferida a l’ull. L’agressor va denunciar la víctima per un delicte de lesions, i el judici va tenir lloc el passat divendres, 9 de juny. La petició que feia la Fiscalia per a la víctima, que és la persona denunciada, no donava gaires esperances que es faria justícia, però la situació ha acabat capgirant-se i ha estat l’agressor qui finalment ha estat condemnat.

Publicitat

El tribunal de l’Audiència de Barcelona admet en la sentència que l’independentista va actuar en legítima defensa, ja que considera provat que l’exmilitar, que a més duia símbols d’extrema dreta i feixistes, va increpar i amenaçar la víctima i la seva dona quan tornaven a casa amb una estelada. Sense cap discussió ni provocació prèvia, l’exlegionari li va dir: “El de la bandereta, vine aquí, treu-te aquesta bandera, et mataré”.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019

El simpatitzant espanyolista ha estat condemnat a dos anys de presó, 360 euros de multa i 1.000 euros d’indemnització per lesions i maltractament d’obra amb l’agreujant de discriminació ideològica. Tampoc es podrà acostar ni comunicar-se amb l’altra víctima durant dos anys.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut