Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

Es destapa “l’inusual” alt sou de Carlos Herrera en el seu programa a TVE

Els 15.000 euros de sou per capítol del presentador de “¿Cómo lo ves?” s’han publicat perquè un tribunal ha obligat a la corporació a fer-ho per transparència

Avatar
Agències 23/11/2021

El locutor de la COPE, Carlos Herrera, podria estar implicat en un cas d’irregularitats, ja s’ha descobert que el contracte amb Radio Televisión Española (RTVE) era inusualment alt. Aquest fet ha estat descobert perquè l’advocat Samuel Parra va demanar al Consell de Transparència de la Corporació, que fes públic el contracte, com es requereix en el reglament.

Quatre anys després, Parra ha aconseguit el document perquè un tribunal ha obligat RTVE a difondre-ho. Així, s’ha pogut conèixer que Herrera cobrava una suma de 15.000 euros per cada capítol del concurs. La productora d’Herrera, Zebra Producciones, va firmar 13 capítols. No obstant això, com que el programa no va tenir una bona rebuda es va haver d’anul·lar.

Entre altres aspectes que criden l’atenció hi ha que cada convidat s’embutxacava 4.000 euros, se’n destinaven 7.350 euros pel càtering, però en canvi, cada integrant de l’equip tècnic tan sols en cobrava 7,5.

Com informa El Plural, aquest contracte es va firmar durant els últims mesos del Gobierno de Rajoy, fet que encara ha aixecat més polseguera. UGT ha considerat que el contracte era “escandalós” perquè presentadors de RTVE podrien haver-lo presentat, fet que hagués permès estalviar el costós salari.

El sindicat ha recordat que el programa es va cancel·lar en el sisè capítol i ha demanat que s’investigui si Zebra Producciones va cobrar la totalitat dels programes contractats.