Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Erra retreu al rei espanyol la seva “llunyania” amb Catalunya

Subratlla que Catalunya afronta grans reptes i per això recepta "treballar com feia Macià" i "seguir lluitant amb molta força"

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, ha considerat que el discurs de Nadal del rei espanyol “no va anar per a tots els catalans” i va mostrar la “llunyania d’aquesta institució” amb molts catalans i amb Catalunya. Erra, que el matí d’aquest dilluns, 25 de desembre, ha participat en la tradicional ofrena floral a Francesc Macià, ha reivindicat seguir el seu exemple per aconseguir una Catalunya “lliure, socialment justa i econòmicament pròspera”.

Erra ha opinat que el rei espanyol no “falla mai” en la defensa de la unitat d’Espanya, afirmant que en el discurs del monarca era d’esperar l’aposta per “la unitat”, “la integritat d’Espanya” i la preservació de la Constitució. La màxima representant de la cambra catalana ha recordat, però, que les enquestes recents mostren que la monarquia té menys d’un 2% de suport a Catalunya, motiu pel qual ha reivindicat seguir l’exemple de Macià de proclamar la república.

Publicitat

En aquest sentit, ha subratllat que Catalunya afronta grans reptes i ha considerat que el país té “una llengua que pateix”. Per això ha receptat treballar com feia Macià i “seguir lluitant amb molta força”.

Et pot interessar  Erra demana "fermesa" davant dels que "banalitzen" el franquisme, en l'acte del Parlament d'homenatge a les víctimes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut